ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΑΠ/Φ.Α/Φ.4.2/οικ.175616/1918/ΦΕΚ Β 2304/18.6.2018

 

Διαδικασία εκμίσθωσης, εκμετάλλευσης και διαχείρισης δημοσίων λατομείων.

 

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

   Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

 

   1. Του ν. 4512/2018 (Α' 5) «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις» και ιδίως των άρθρων 45, 53 και 65 παρ. 1α και 1γ, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 122 του ν. 4514/2018 (Α'14).

 

   2. Της απόφασης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αριθμό Δ7/Α/ οικ.12050/2223/23.05.2011 (Β' 1227) «Κανονισμός Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών» (Κ.Μ.Λ.Ε.), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 51 του ν. 4409/2016 (Α'136).

 

   3. Του Μεταλλευτικού Κώδικα (ΝΔ 210/73 - ΦΕΚ Α'277) όπως ισχύει.

 

   4. Του π.δ. 132/2017 (Α' 160) «Οργανισμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

 

   5. Του π.δ. 70/2015 (Α' 114) «Ανασύσταση των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και μετονομασία του σε Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μετονομασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σε Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μεταφορά Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού».

 

   6. Του π.δ. 125/2016 (Α'210) «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».

 

   7. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκύπτει δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

 

’ρθρο 1

Γενικά

 

   1. Η εκμίσθωση των δημόσιων λατομείων πραγματοποιείται από τον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης (εφεξής Συντονιστή) με απευθείας σύμβαση ή με πλειοδοτική δημοπρασία με σφραγισμένες προσφορές.

 

   2. Η εκμίσθωση των δημόσιων λατομείων διενεργείται μόνον εφόσον έχει εξακριβωθεί ότι δεν συντρέχουν οι απαγορευτικοί λόγοι και ισχύουν οι σχετικές προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 49 του ν. 4512/2018.

 

   3. Για την εκμίσθωση λατομείων μέσα σε λατομικές περιοχές δεν απαιτείται η γνωμοδότηση των υπηρεσιών του άρθρου 49 του ν. 4512/2018, καθώς οι τυχόν απαγορευτικοί λόγοι έχουν εξεταστεί κατά το στάδιο καθορισμού της λατομικής περιοχής σύμφωνα με τα άρθρα 46 έως και 48 του ν. 4512/2018.

 

ΜΕΡΟΣ Α'

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

 

’ρθρο 2

Προϋποθέσεις εκμίσθωσης με δημοπρασία

 

   1. Με δημοπρασία εκμισθώνονται, ύστερα από αίτηση ενδιαφερομένου, ή μετά τη διαδικασία της παραγράφου 6 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018, δημόσιες εκτάσεις για την εκμετάλλευση λατομικών ορυκτών, αν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για εκμίσθωση με απευθείας σύμβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018.

 

   Η αρμόδια υπηρεσία ενημερώνει σχετικά τον ενδιαφερόμενο και διενεργεί πλειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση του αιτούμενου χώρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.

 

   2. Πριν από την έκδοση της διακήρυξης δημοπρασίας, με την επιφύλαξη της παρ. 3 του άρθρου 1, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για λόγους ασφάλειας και ορθολογικής εκμετάλλευσης, καθώς και η θετική γνωμοδότηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

   3. Πριν από την έκδοση της διακήρυξης δημοπρασίας, για την εκμίσθωση δημοσίων λατομείων εντός λατομικών περιοχών, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χωροταξικής κατανομής σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 47 του ν. 4512/2018 και να έχει εκδοθεί η απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη της παρ. 10 του άρθρου 48 του ν. 4512/2018 περί κατανομής της δαπάνης εκτέλεσης των έργων υποδομής στους υποψηφίους μισθωτές των λατομικών χώρων της λατομικής περιοχής.

 

   4. Πριν από την έκδοση της διακήρυξης της δημοπρασίας, για την εκμίσθωση δημοσίων λατομείων αδρανών υλικών εκτός λατομικών περιοχών της περίπτωσης α' της παρ. 2 του άρθρου 52 του ν. 4512/2018, απαιτείται η έκδοση σχετικής απόφασης, του οικείου Περιφερειάρχη, ύστερα από αιτιολογημένη γνώμη του οικείου περιφερειακού συμβουλίου ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις που καθορίζονται από τις εν λόγω διατάξεις.

 

’ρθρο 3

Αντικείμενο της πλειοδοτικής δημοπρασίας

 

   1. Αν πρόκειται για λατομείο μαρμάρων, φυσικών λίθων ή βιομηχανικών ορυκτών ή λατομείο αδρανών υλικών ειδικών χρήσεων της περίπτωσης β' της παρ. 2 του άρθρου 52 του ν. 4512/2018, αντικείμενο της πλειοδοτικής δημοπρασίας είναι το προσφερόμενο αναλογικό μίσθωμα, το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο του πέντε επί τοις εκατό (5%) αλλά ούτε ανώτερο του καθοριζόμενου, στην παρ. 4 του άρθρου 45 του ν. 4512/2018, ανώτατου θεμιτού.

 

   Σε περίπτωση προσφοράς του ίδιου αναλογικού μισθώματος από περισσότερους του ενός συμμετέχοντες τότε αξιολογείται ως καλύτερη για το δημόσιο η προσφορά που προβλέπει το μεγαλύτερο ποσό επένδυσης για μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και για τις σχετικές κτιριακές εγκαταστάσεις, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του λατομείου, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού που αφορά εξόρυξη, εσωτερική μεταφορά και επεξεργασία, εντός της πρώτης πενταετίας από την έναρξη της μίσθωσης.

 

   Σε περίπτωση ισοδύναμων προσφορών ως προς αμφότερα τα ως άνω κριτήρια, λαμβάνονται υπόψη, ως κριτήρια επιλογής, κατά σειρά προτεραιότητας: α/ ο υψηλότερος κύκλος εργασιών συνολικά των τελευταίων 3 ημερολογιακών ετών προ της προκήρυξης του διαγωνισμού, β/ η εμπειρία σε λατομικές εργασίες και γ/ η δυνατότητα του συμμετέχοντος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις, που αναλαμβάνει με την προσφορά του. Τα κριτήρια β/ και γ/ εξετάζονται σε περίπτωση ισοδυναμίας ως προς το α/ κριτήριο.

 

   2. Αν πρόκειται για λατομείο αδρανών υλικών, αντικείμενο της πλειοδοτικής δημοπρασίας είναι το ελάχιστο προσφερόμενο συνολικό ετήσιο μίσθωμα (άθροισμα παγίου και αναλογικού μισθώματος). Το ετήσιο πάγιο προσφερόμενο μίσθωμα προκύπτει από το γινόμενο του προσφερόμενου πάγιου μισθώματος (σε ευρώ ανά στρέμμα) επί την έκταση του λατομικού χώρου (σε στρέμματα). Το προσφερόμενο ελάχιστο ετήσιο αναλογικό μίσθωμα προκύπτει από το γινόμενο του προσφερόμενου αναλογικού μισθώματος (ποσοστού επί τοις εκατό) επί την καθοριζόμενη στην σχετική διακήρυξη τιμή πώλησης θραυστού υλικού επί την προσφερόμενη ελάχιστη ετήσια παραγωγή. Το ποσοστό του προσφερόμενου αναλογικού μισθώματος, δεν μπορεί να είναι μικρότερο του πέντε επί τοις εκατό (5%). Το προσφερόμενο πάγιο μίσθωμα δεν μπορεί να είναι μικρότερο του μισθώματος που υπολογίζεται και εξάγεται σύμφωνα με τον τύπο της περ. α' της παρ. 4 του άρθρου 45.

 

   Η τιμή πώλησης θραυστού υλικού στο δάπεδο του λατομείου, που πρέπει να αναγράφεται στη διακήρυξη, ορίζεται στην παρ. 7β του άρθρου 53 του ν. 4512/2018, και αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

   Σε περίπτωση προσφοράς του ίδιου ελάχιστου προσφερόμενου συνολικού ετήσιου μισθώματος από περισσότερους του ενός συμμετέχοντες, αξιολογείται ως καλύτερη για το δημόσιο η προσφορά που προβλέπει το μεγαλύτερο ποσό επένδυσης για μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και για τις σχετικές κτιριακές εγκαταστάσεις, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του λατομείου, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού που αφορά εξόρυξη, εσωτερική μεταφορά και επεξεργασία, εντός της πρώτης πενταετίας από την έναρξη της μίσθωσης.

 

   Σε περίπτωση ισοδύναμων προσφορών ως προς αμφότερα τα ως άνω κριτήρια, λαμβάνονται υπόψη, ως κριτήρια επιλογής, κατά σειρά προτεραιότητας: α/ ο υψηλότερος κύκλος εργασιών συνολικά των τελευταίων 3 ημερολογιακών ετών προ της προκήρυξης του διαγωνισμού, β/ η εμπειρία σε λατομικές εργασίες και γ/ η δυνατότητα του συμμετέχοντος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις, που αναλαμβάνει με την προσφορά του. Τα κριτήρια β/ και γ/ εξετάζονται σε περίπτωση ισοδυναμίας ως προς το α/ κριτήριο.

 

’ρθρο 4

Περιεχόμενα Διακήρυξης

 

   1. Η διακήρυξη της δημοπρασίας συντάσσεται από την αρμόδια Υπηρεσία της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κοινοποιείται στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

   2. Στη διακήρυξη πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνονται:

   α. Περιγραφή των ορίων του δημόσιου λατομικού χώρου που πρόκειται να εκμισθωθεί, τα οποία θα προσδιορίζονται στο σύστημα αναφοράς ΕΓΣΑ '87, καθώς και το εμβαδόν αυτού.

 

   β. Ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα στην οποία βρίσκεται ο λατομικός χώρος καθώς και η θέση αυτού.

 

   γ. Η διάρκεια της μίσθωσης (εικοσαετής με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45 του ν. 4512/2018).

 

   δ. Το ύψος της τιμής πώλησης των αδρανών υλικών (θραυστού υλικού), με βάση την οποία θα καθορίζεται το ύψος του ελάχιστου προσφερόμενου ετήσιου αναλογικού μισθώματος, στην περίπτωση λατομείου αδρανών υλικών, όπως έχει οριστεί με την παρ. 7β του άρθρου 53 του ν. 4512/2018, όπως ισχύει.

 

   ε. Όρος ότι ο συναγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3.

 

   στ. Οι λόγοι αποκλεισμού από τη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης σύμβασης οι οποίοι είναι:

   στ.α. Αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση εις βάρος του συμμετέχοντος για έναν από τους ακόλουθους λόγους:

   στ.α.α) συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 2 της απόφασης-πλαίσιο 2008/841/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 24ης Οκτωβρίου 2008,

   στ.α.β) δωροδοκία, όπως ορίζεται στο άρθρο 3 της σύμβασης περί της καταπολέμησης της διαφθοράς στην οποία ενέχονται υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή των κρατών-μελών της Ένωσης και στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της απόφασης-πλαίσιο 2003/568/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 22ας Ιουλίου 2003,

   στ.α.γ) απάτη, κατά την έννοια του άρθρου 1 της σύμβασης σχετικά με την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων,

   στ.α.δ) τρομοκρατικά εγκλήματα ή εγκλήματα συνδεόμενα με τρομοκρατικές δραστηριότητες, όπως ορίζονται, αντιστοίχως, στα άρθρα 1 και 3 της απόφασης-πλαίσιο 2002/475/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2002,

   στ.α.ε) νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 1 της Οδηγίας 2005/60/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου 2005,

   στ.α.στ) παιδική εργασία και άλλες μορφές εμπορίας ανθρώπων, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 της Οδηγίας 2011/36/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Απριλίου 2011.

   στ.β. Αθέτηση των υποχρεώσεων του συμμετέχοντος όσον αφορά την καταβολή φόρων ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

   στ.γ. Το γεγονός ότι ο συμμετέχων τελεί υπό πτώχευση ή έχει υπαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης ή ειδικής εκκαθάρισης ή τελεί υπό αναγκαστική διαχείριση από εκκαθαριστή ή από το δικαστήριο ή έχει υπαχθεί σε διαδικασία πτωχευτικού συμβιβασμού ή έχει αναστείλει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ή εάν βρίσκεται σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση προκύπτουσα από παρόμοια διαδικασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

   στ.δ Διάπραξη αδικήματος σχετικά με την επαγγελματική δραστηριότητα του συμμετέχοντος.

   στ.ε Το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί στον συμμετέχοντα, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο (2) ετών πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφοράς: αα) τρεις (3) πράξεις επιβολής προστίμου από το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για παραβάσεις της λατομικής νομοθεσίας, οι οποίες προκύπτουν αθροιστικά από τρεις (3) διενεργηθέντες ελέγχους στο ίδιο έργο, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του Κ.Μ.Λ.Ε., ή ββ) δύο (2) πράξεις επιβολής προστίμου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν την αδήλωτη εργασία, οι οποίες προκύπτουν αθροιστικά από δύο (2) διενεργηθέντες ελέγχους. Οι υπό αα' και ββ' κυρώσεις πρέπει να έχουν αποκτήσει δεσμευτική ισχύ, μετά και την εξέταση των τυχόν προβλεπόμενων διοικητικών προσφυγών.

 

   ζ. Όρος ότι κάθε συμμετέχων οφείλει να παραδώσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, εντός του καθορισμένου στη διακήρυξη χρόνου, σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος θα περιέχει:

 

   Ι. Την προσφορά η οποία πρέπει να περιλαμβάνει:

   i) Πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντος.

   ii) Απόσπασμα ποινικού μητρώου (για τυχόν αδικήματα των περιπτώσεων στ.α και στ.δ), για τους διαχειριστές σε περίπτωση Ο.Ε., Ε.Ε. και Ε.Π.Ε., τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο σε περίπτωση Α.Ε., τα φυσικά πρόσωπα σε κάθε άλλη περίπτωση.

   iii) Φορολογική και Ασφαλιστική ενημερότητα.

   iv) Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής ότι δεν τελεί υπό πτώχευση, δεν έχει υπαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης ή ειδικής εκκαθάρισης, δεν τελεί υπό αναγκαστική διαχείριση από εκκαθαριστή ή από το δικαστήριο, δεν έχει υπαχθεί σε διαδικασία πτωχευτικού συμβιβασμού, δεν έχει αναστείλει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και δεν βρίσκεται σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση προκύπτουσα από παρόμοια διαδικασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

   ν) Πιστοποιητικά των αρμόδιων αρχών σχετικά με την τυχόν επιβολή προστίμων σύμφωνα με την περ. στ.ε της παρ. 2

   vi) Εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, καταστατικό σύστασης και τυχόν τροποποιήσεις καθώς και στοιχεία νόμιμης εκπροσώπησης.

   vii) Το προσφερόμενο αναλογικό μίσθωμα εκφραζόμενο σε ποσοστό επί τοις εκατό.

   viii) Το ύψος των επενδύσεων για μηχανολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το άρθρο 3 για την πρώτη πενταετία, με σύντομη περιγραφή του εξοπλισμού και ανάλυση των επενδύσεων ανά κατηγορία εξοπλισμού. Για τα λατομεία αδρανών υλικών θα περιλαμβάνει επιπλέον:

   ix) Το προσφερόμενο πάγιο μίσθωμα, εκφραζόμενο σε ευρώ/στρέμμα.

   x) Την αναμενόμενη ελάχιστη ετήσια παραγωγή σε τόνους.

   Τα υπό ii), iii), iv) και v) στοιχεία μπορούν να υποβληθούν και με υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση κατακύρωσης της δημοπρασίας, ο πλειοδότης υποχρεούται να καταθέσει τα πρωτότυπα δικαιολογητικά μετά την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 1 του άρθρου 6.

 

   ΙΙ. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη δημοπρασία, αορίστου χρονικής ισχύος, ποσού ίσου με πενήντα (50) ευρώ ανά στρέμμα της προς εκμίσθωσης έκτασης, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018.

 

   Η εγγυητική επιστολή εκδίδεται από πιστωτικά ή χρηματοδοτικά ιδρύματα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη - μέλη της Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή στα κράτη-μέρη της Συμφωνίας για τις Δημόσιες Συμβάσεις (ΣΔΣ) και έχουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το δικαίωμα αυτό. Μπορεί, επίσης, να εκδίδεται από το Ε.Τ.Α.Α. - Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με παρακατάθεση σε αυτό του αντίστοιχου χρηματικού ποσού.

 

   ΙΙΙ. Εφόσον πρόκειται για λατομεία της περιπτώσεως β της παραγ. 2 του άρθρου 52 του ν. 4512/2018, τα οποία περικλείουν πετρώματα κατάλληλα για την παραγωγή αδρανών υλικών προς τροφοδοσία τσιμεντοβιομηχανιών, μαζί με τα προαναφερθέντα στοιχεία ο φάκελος πρέπει να περιλαμβάνει και την άδεια λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου. Στην περίπτωση υπό ίδρυση τσιμεντοβιομηχανιών αντί της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου ο φάκελος θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον η διαδικασία προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης για το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου και έχει εκδοθεί θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Υπηρεσίας, καθώς και στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος διαθέτει δικαιώματα ιδιοκτησίας ή μίσθωσης επαρκούς χρονικής διάρκειας επί του χώρου στον οποίο θα ανεγερθεί το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου.

 

   VI. Σε περίπτωση κατά την οποία ο λατομικός χώρος περιέχει πετρώματα κατάλληλα για την παραγωγή ασβέστη, μαζί με τα προαναφερθέντα στοιχεία (Ι) και (ΙΙ) ο φάκελος πρέπει να περιλαμβάνει:

   ι) Καταστατικό συνεταιρισμού ασβεστοποιών, αν η παραγωγή ασβέστη γίνεται από συνεταιρισμό.

   ιι) Αντίγραφο της αδείας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής ασβέστου ή των αδειών λειτουργίας των εργοστασίων των μελών του συνεταιρισμού.

   ιιι) Έκθεση στην οποία θα τεκμηριώνονται η ποσότητα του πετρώματος που απαιτείται ετησίως για την τροφοδοσία του εργοστασίου ή των εργοστασίων προκειμένου για συνεταιρισμό καθώς και η αδυναμία καλύψεως των αναγκών αυτών (ποσοτικά και ποιοτικά) από τις λατομικές περιοχές ή τα λειτουργούντα λατομεία της περιοχής.

 

   η) Η προθεσμία έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας του λατομείου, που δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των δώδεκα μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί με απόφαση του Συντονιστή, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον θεωρηθεί δικαιολογημένη. Στην περίπτωση υπό ίδρυση τσιμεντοβιομηχανιών η προθεσμία προσμετράται από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας λειτουργίας του αντίστοιχου εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου.

 

   θ) Η προθεσμία υποβολής χρονοδιαγράμματος για τις εργασίες ενεργοποίησης του λατομικού χώρου, εντός των χρονικών ορίων της προηγούμενης παρ. η.

 

   ι) Όρος ότι σε περίπτωση παρέκκλισης από το χρονοδιάγραμμα εργασιών, ο Συντονιστής προβαίνει στην άμεση καταγγελία της σύμβασης και στην παραχώρηση του χώρου του λατομείου στον αμέσως επόμενο πλειοδότη.

 

   ια) Όρος ότι μέχρι την προθεσμία έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας, ο μισθωτής υποχρεούται στην καταβολή μόνο του παγίου μισθώματος. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής ο μισθωτής υποχρεούται και στην καταβολή και ετήσιου αναλογικού μισθώματος. Για τα λατομεία αδρανών υλικών προσδιορίζεται ως το γινόμενο του προσφερθέντος αναλογικού μισθώματος (ποσοστού) επί τις πωληθείσες ποσότητες επί την τιμή πώλησης στο δάπεδο του λατομείου.

   Σε περίπτωση λατομείου αδρανών υλικών, το ελάχιστο οφειλόμενο αναλογικό μίσθωμα είναι το προκύπτον με βάση το προσφερθέν ποσοστό επί την ελάχιστη παραγωγή επί την συμβατική τιμή πωλήσεως που καθορίζεται στην παρ. 7β του άρθρου 53 του Ν. 4512/2018, όπως κάθε φορά ισχύει και αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

   Για τα λατομεία όλων των κατηγοριών πλην των λατομείων αδρανών υλικών, το ετήσιο πάγιο μίσθωμα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ετήσιο αναλογικό μίσθωμα της ίδιας δωδεκάμηνης χρονικής περιόδου (παρ. 4 άρθρου 45 του ν. 4512/2018) και αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4α του άρθρου 45 του ν. 4512/2018.

   ιβ) Όροι σχετικοί με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 και 19 της παρούσας απόφασης.

   ιγ) Όροι που κρίνονται, σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, σκόπιμοι για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, την ορθολογική εκμετάλλευση του λατομείου και την προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

   ιδ) Όρος σύμφωνα με τον οποίο ο μισθωτής υποχρεούται να εφαρμόζει τους όρους της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), την τεχνική μελέτη εκμετάλλευσης, τον Κανονισμό Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών καθώς και τις εντολές του αρμόδιου Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

   ιε) Όρος περί επιβολής ποινών ή έκπτωσης από τη μίσθωση, για παράβαση όρων της σύμβασης.

   ιστ) Ο τρόπος δημοσίευσης της διακήρυξης.

   ιζ) Ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής της δημοπρασίας και της τυχόν επανάληψής της σε περίπτωση που το αποτέλεσμά της αποβεί άγονο ή δεν εγκριθεί από τον Συντονιστή.

   ιη) Όρος περί της υποχρέωσης του μισθωτή για καταβολή ειδικού ετήσιου τέλους υπέρ πρωτοβάθμιων ΟΤΑ και για καταβολή πράσινου τέλους σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 7 του άρθρου 45 και 2 και 3 του άρθρου 62 του ν. 4512/2018.

   ιθ) Όρος ότι η δημοπρασία και η μίσθωση διέπονται από τις διατάξεις του ν. 4512/2018 και της παρούσας απόφασης.

 

   3. Η δημοσίευση της διακήρυξης γίνεται με τοιχοκόλληση της στο κεντρικό κατάστημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου, στον οποίο βρίσκεται το λατομείο που πρόκειται να εκμισθωθεί και με δημοσίευση περίληψης σε μία κατά προτίμηση ημερησία εφημερίδα που εκδίδεται στην έδρα του Νομού, εφόσον υπάρχει και σε μία ημερησία εφημερίδα των Αθηνών.

 

   Η δημοπρασία διεξάγεται τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες μετά την τελευταία δημοσίευση.

 

   Τα έξοδα της δημοσίευσης καθώς και οι τυχόν δαπάνες για τη διενέργεια αναλύσεων από το ΙΓΜΕ και εργαστηριακών εξετάσεων του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημοσίων Έργων (ΚΕΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, βαρύνουν τον πλειοδότη.

 

’ρθρο 5

Διεξαγωγή της δημοπρασίας

 

   1. Η κατά το προηγούμενο άρθρο πλειοδοτική δημοπρασία λαμβάνει χώρα στο κατάστημα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώπιον τριμελούς επιτροπής υπαλλήλων, που συγκροτείται με απόφαση του Συντονιστή.

 

   Η κατάθεση των σφραγισμένων προσφορών είναι επιτρεπτή μόνο κατά το χρονικό διάστημα που καθορίζεται στην διακήρυξη, μετά την παρέλευση του οποίου δεν γίνεται δεκτή καμία προσφορά.

 

   2. Πριν από την έναρξη της δημοπρασίας εξετάζεται από την επιτροπή της προηγουμένης παραγράφου αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες στην διακήρυξη και στο άρθρο 4 προθεσμίες και δημοσιεύσεις και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν τηρήθηκαν, η δημοπρασία ματαιώνεται.

 

   3. Μετά την παρέλευση του χρόνου υποβολής τους, οι προσφορές αποσφραγίζονται από την επιτροπή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διακήρυξη. Η αποσφράγιση διενεργείται δημόσια, με δυνατότητα παρουσίας των συμμετεχόντων ή των νομίμως εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους και ανακοινώνονται τα βασικά στοιχεία κάθε προσφοράς.

 

   4. Προσφορές οι οποίες δεν συνοδεύονται από όλα τα στοιχεία που προβλέπονται στην παράγ. 2ζ του άρθρου 4 της παρούσας δεν υπόκεινται σε αξιολόγηση και επιστρέφονται.

 

   5. Από τις έγκυρες κατά τα προαναφερθέντα προσφορές, επιλέγεται η συμφερότερη προσφορά για το Δημόσιο, σύμφωνα με τα κριτήρια του άρθρου 3.

 

   6. Για την δημοπρασία συντάσσεται πρακτικό, στο οποίο αναγράφονται οι τηρηθείσες διατυπώσεις, οι συμμετέχοντες αυτήν, τα στοιχεία της προσφοράς του καθενός και ο αναδειχθείς πλειοδότης.

 

   Το πρακτικό υπογράφεται από τα μέλη της επιτροπής διενεργείας της δημοπρασίας και υποβάλλεται εντός πέντε ημερών από τη ημερομηνία διεξαγωγής της στον Συντονιστή με πρόταση για το συμφέρον ή μη του αποτελέσματος της δημοπρασίας.

 

   7. Εντός δύο ημερών από την παρέλευση του πενθημέρου της προηγούμενης παραγράφου, όσοι συμμετείχαν στην δημοπρασία έχουν δικαίωμα να λάβουν γνώση του πρακτικού της επιτροπής και σε τρεις ημέρες από τότε που έλαβαν γνώση του πρακτικού, δικαιούνται να ασκήσουν ένσταση για ενδεχόμενες παραλείψεις των προβλεπόμενων στις σχετικές διατάξεις και στην διακήρυξη, ενώπιον του Συντονιστή, ο οποίος και αποφαίνεται εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών από την άσκησή της.

 

’ρθρο 6

Απόφαση Συντονιστή - Έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας

 

   1. Ο Συντονιστής, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων, εκδίδει απόφαση για την έγκριση ή μη του αποτελέσματος της δημοπρασίας, η οποία επιδίδεται με απόδειξη στον πλειοδότη και σε όλους που συμμετείχαν στην δημοπρασία και κοινοποιείται στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

   Μετά την έκδοση του αποτελέσματος της δημοπρασίας, οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής επιστρέφονται στους λοιπούς συμμετέχοντες πλην του πλειοδότη.

 

   2. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υποβληθεί προσφορά ή δεν εγκριθεί το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, αυτή επαναλαμβάνεται υποχρεωτικώς στην ημερομηνία που καθορίζεται στην δημοσιευθείσα διακήρυξη.

 

   3. Σε περίπτωση έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, στην απόφαση της παραγράφου 1 πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνονται:

   α. Τα στοιχεία του αναδειχθέντος πλειοδότη και της προσφοράς του σύμφωνα με τα κριτήρια του άρθρου 3.

 

   β. Όροι σύμφωνα με τους οποίους:

- ο πλειοδότης οφείλει, εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να υποβάλει στην αρμόδια αρχή τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υπό ii), iii), iv) και ν) στοιχείων της παρ. 2.ζ.Ι του άρθρου 4.

- ο πλειοδότης υποχρεούται να καταβάλει τα έξοδα δημοσίευσης και τις τυχόν δαπάνες για τη διενέργεια αναλύσεων από το ΙΓΜΕ και εργαστηριακών εξετάσεων του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημοσίων Έργων (ΚΕΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

- ο πλειοδότης οφείλει, εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να υποβάλει στην αρμόδια αρχή αποδεικτικό κατάθεσης προς έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μετά την έκδοση της ΑΕΠΟ ακολουθεί η κατάθεση προς έγκριση τεχνικής μελέτης εκμετάλλευσης.

- ο πλειοδότης οφείλει να συμμορφώνεται αμελλητί στις τυχόν υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών για συμπληρώσεις και διορθώσεις των σχετικών φακέλων προς έγκριση των πιο πάνω μελετών.

- σε περίπτωση παρέλευσης χρονικού διαστήματος μεγαλύτερου των 24 μηνών από την ημερομηνία έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, κατά το οποίο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έγκρισης των σχετικών μελετών, ο πλειοδότης οφείλει να προσκομίσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ως άνω καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του.

 

   γ. Όρος για την υποβολή χρονοδιαγράμματος εργασιών ενεργοποίησης του λατομικού χώρου εντός της καθοριζομένης στη διακήρυξη προθεσμίας.

 

   δ. Όρος σύμφωνα με τον οποίο η απόφαση αυτή ισχύει μετά την έκδοση της απαιτούμενης απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας της παρ. 2β του άρθρου 52 του ν. 4512/2018, στην περίπτωση που η δημοπρασία αφορά την εκμίσθωση λατομείων εκτός λατομικών περιοχών για την παραγωγή πρώτης ύλης για την τροφοδότηση εργοστασίων παραγωγής τσιμέντου ή ασβέστου ή συλλιπασμάτων μεταλλουργίας.

 

   4. Στην περίπτωση που η δημοπρασία αφορά την εκμίσθωση λατομείων της περιπτώσεως δ της προηγουμένης παραγράφου εκτός λατομικών περιοχών, ο Συντονιστής αποστέλλει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχετικό φάκελο προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόφαση. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν εγκριθεί εκμίσθωση του ως άνω χώρου στον αναδειχθέντα πλειοδότη, επιστρέφεται η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής στην δημοπρασία.

 

   5. Εάν ο πλειοδότης δεν υποβάλει μέσα στις προθεσμίες τα στοιχεία που αναφέρονται στην παρ. 3, ή προκύψει ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε υπαιτιότητά του, ο Συντονιστής με αιτιολογημένη απόφασή του τον κηρύσσει έκπτωτο από κάθε δικαίωμά του που απορρέει από την δημοπρασία και διατάσσει την κατάπτωση υπέρ του Δημοσίου της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής που έχει κατατεθεί.

 

   6. Στη συνέχεια ο πλειοδότης αποστέλλει αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ’σκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ) του άρθρου 14 του ν. 4442/2016 τα απαραίτητα δικαιολογητικά της παρ. 4 του άρθρου 4 της κοινής υπουργικής απόφασης ΔΑΠ/Α/Φ.4.2/οικ. 171313/428/14.2.2018 (ΦΕΚ Β'479) καθώς και το παράβολο του άρθρου 6 της ίδιας κοινής υπουργικής απόφασης, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση έγκρισης της μίσθωσης. Μέχρι την ενεργοποίηση του ΟΠΣ-ΑΔΕ ο ενδιαφερόμενος υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

   Το ύψος της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης μίσθωσης, που προβλέπεται στην παρ. 3 δ. του άρθρου 53 του ν. 4512/2018 ισούται με το ετήσιο πάγιο μίσθωμα και αναπροσαρμόζεται, ανά πενταετία, εάν απαιτείται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45 του ν. 4512/2018.

 

   Επιπλέον κατατίθεται και εγγυητική επιστολή σύμφωνα με τις προδιαγραφές του δεύτερου εδαφίου της παρ. 2ζ.ΙΙ του άρθρου 4, αορίστου χρονικής ισχύος, ποσό ίσου με 5% του ύψους της επένδυσης της προσφοράς. Η εγγυητική επιστολή θα επιστρέφεται μετά την διαπίστωση από τεχνικούς υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά το πέρας της πενταετίας, ότι έχουν επενδυθεί τα ποσά που προβλέπονται στην προσφορά και ότι το λατομείο είναι σε κατάσταση πλήρους παραγωγικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 13.

 

   Στη συνέχεια ακολουθείται η διαδικασία των παρ. 3 και 4 του άρθρου 4 της κοινής υπουργικής απόφασης ΔΑΠ/Α/Φ.4.2/οικ. 171313/428/14.2.2018 (ΦΕΚ Β'479).

 

   7. Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν καταθέσει τα στοιχεία της παρ. 6 εντός της εικοσιτετράμηνης προθεσμίας της παρ. 3β ή της τυχόν παράτασής της ή δεν προσέλθει στην ταχθείσα προθεσμία των είκοσι ημερών για την σύνταξη και υπογραφή του συμβολαίου μίσθωσης, ο Συντονιστής, με απόφασή του κηρύσσει τον πλειοδότη έκπτωτο από κάθε δικαίωμά του που απορρέει από την δημοπρασία και διατάσσει την κατάπτωση υπέρ του Δημοσίου της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στην δημοπρασία που έχει κατατεθεί.

 

   8. Σε περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης του αρχικού πλειοδότη από κάθε δικαίωμά του που απορρέει από την κατακύρωση υπέρ αυτού του αποτελέσματος της δημοπρασίας, ο Συντονιστής μπορεί να εκμισθώσει τον χώρο στον αμέσως επόμενο πλειοδότη.

 

’ρθρο 7

Συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης.

 

   1. Στη σύμβαση μίσθωσης περιλαμβάνονται όλοι οι όροι της διακήρυξης, της απόφασης έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, της απόφασης έγκρισης της μίσθωσης, των Υπηρεσιών που έχουν γνωμοδοτήσει για την εκμετάλλευση του λατομείου, των άρθρων 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 και 19 της παρούσας απόφασης καθώς και όροι σχετικά με τα μισθώματα (πάγια και αναλογικά) και την ελάχιστη ετήσια παραγωγή, σύμφωνα με την προσφορά του πλειοδότη.

 

   2. Οι δαπάνες της συμβολαιογραφικής πράξης βαρύνουν τον αναδειχθέντα πλειοδότη.

 

ΜΕΡΟΣ Β'

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ

 

’ρθρο 8

Προϋποθέσεις και συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης

 

   1. Με απευθείας σύμβαση εκμισθώνονται δημόσιες εκτάσεις για την εκμετάλλευση λατομικών ορυκτών, σε όσους έχει χορηγηθεί η έγκριση διενέργειας ερευνητικών εργασιών του άρθρου 59 του ν. 4442/2016, με την προϋπόθεση ότι μέχρι τη λήξη των ερευνών εντοπισθούν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018.

 

   Κατ' εξαίρεση, επιτρέπεται η εκμίσθωση στον ανάδοχο του έργου με απευθείας σύμβαση δημόσιων εκτάσεων για τη λειτουργία λατομείων αδρανών υλικών της περίπτωσης γ' της παρ. 2 του άρθρου 52 και των λατομείων της παρ. 4 του άρθρου 51 του ν. 4512/2018.

 

   2. Για την απευθείας μίσθωση δημόσιων λατομείων οποιασδήποτε κατηγορίας εφαρμόζονται οι διατάξεις της κοινής υπουργικής απόφασης ΔΑΠ/Α/Φ.4.2/οικ. 171313/428/14.2.2018 (ΦΕΚ Β'479), εφόσον ισχύουν οι σχετικές προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018.

 

   3. Στη σύμβαση μίσθωσης περιλαμβάνονται όλοι οι όροι της απόφασης έγκρισης της μίσθωσης της παρ. 4 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018, των Υπηρεσιών που έχουν γνωμοδοτήσει για την εκμετάλλευση του λατομείου, των άρθρων 12, 14, 15, 16, 17, 18 και 19 της παρούσας απόφασης, καθώς και όροι σχετικά με τα μισθώματα (πάγια και αναλογικά).

 

   Εγγυητική επιστολή σύμφωνα με τις προδιαγραφές του δεύτερου εδαφίου της παρ. 2ζ.ΙΙ του άρθρου 4, αορίστου χρονικής ισχύος, ποσό ίσου με 5% του ύψους της επένδυσης της προσφοράς, δεν κατατίθεται.

 

   4. Οι δαπάνες της συμβολαιογραφικής πράξης βαρύνουν τον αναδειχθέντα πλειοδότη.

 

ΜΕΡΟΣ Γ'

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ -ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΛΙΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ

 

’ρθρο 9

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την παράταση μίσθωσης

 

   1. Αιτήσεις για την παράταση της ισχύος των συμβάσεων μίσθωσης υποβάλλονται τουλάχιστον 24 μήνες πριν από τη λήξη τους.

 

   2. Αν παρέλθει η ανωτέρω προθεσμία, εξετάζονται ως εμπρόθεσμες, εφόσον δεν έχει λήξει η ισχύς της σύμβασης και ύστερα από την κατάθεση παραβόλου, που ανέρχεται στο δεκαπλάσιο του αντίστοιχου προβλεπομένου για την έκδοση απόφασης για την έγκριση μίσθωσης, σύμφωνα με το άρθρο 6 της κοινή υπουργική απόφαση ΔΑΠ/Α/Φ.4.2/οικ. 171313/428/14.2.2018 (ΦΕΚ Β'479).

 

   3. Οι σχετικές αιτήσεις συνοδεύονται, επί ποινή απαραδέκτου, από πρόσφατο (έως έξι μηνών) τοπογραφικό διάγραμμα του λατομικού χώρου σε έξι (6) τουλάχιστον αντίγραφα κλίμακας 1:5.000 και αποδεικτικό κατάθεσης προς έγκριση στην αρμόδια αρχή επικαιροποιημένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και επικαιροποιημένης τεχνικής μελέτης εκμετάλλευσης εάν απαιτούνται.

 

   4. Ο Συντονιστής, αφού ελέγξει την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης, και εφόσον προσκομιστούν:

 

   α. ΑΕΠΟ σε ισχύ σύμφωνα και με την παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 4014/2011 (ΦΕΚ Α' 209),

   β. Απόφαση έγκρισης Τεχνικής Μελέτης με ταυτόχρονη Υπεύθυνη Δήλωση του επιβλέποντα μηχανικού ότι, «δεν υπάρχει διαφοροποίηση των στοιχείων της εκμετάλλευσης του λατομείου σε σχέση με τα ισχύοντα της υφιστάμενης τεχνικής μελέτης» ή εναλλακτικά αποδεικτικό κατάθεσης προς έγκριση επικαιροποιημένης τεχνικής μελέτης εκμετάλλευσης που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

   γ. Νέα εγγυητική επιστολή, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 55 του ν. 4512/2018, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης, εφόσον απαιτείται και

   δ. Νέα εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης μίσθωσης, εφόσον απαιτείται από την τροποποίηση του ετήσιου μισθώματος σε αντικατάσταση της υφιστάμενης, εκδίδει απόφαση έγκρισης παράτασης της σύμβασης της μίσθωσης σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018. Σε περίπτωση παράτασης της σύμβασης μίσθωσης μετά τη λήξη της, η παράταση ισχύει αναδρομικά από τη λήξη της προηγούμενης.

 

   5. Η απόφαση περί έγκρισης της παράτασης της μισθώσεως πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει:

   α. Τη διάρκεια της παράτασης, η οποία θα είναι εικοσαετής ή δεκαετής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 45. Προκειμένου για τα λατομεία της παρ. 2γ του άρθρου 52 και της παρ. 4 του άρθρου 51 του ν. 4512/2018, η διάρκεια παράτασης της μίσθωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει την χρονική διάρκεια του συγκεκριμένου έργου.

   β. Αναπροσαρμογή του πάγιου ή και του αναλογικού μισθώματος σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 45 του ν. 4512/2018, καθώς και κατόπιν τυχόν αναπροσαρμογής της τιμής της παρ. 7β του άρθρου 53 του ίδιου νόμου.

   γ. Πρόσκληση με την οποία θα καλείται ο ενδιαφερόμενος εντός είκοσι (20) ημερών για τη σύνταξη και υπογραφή της σχετικής σύμβασης ενώπιον συμβολαιογράφου.

   δ. Όρο ότι η παράταση της μίσθωσης διέπεται από τις διατάξεις του ν. 4512/2018 και την παρούσα απόφαση.

 

’ρθρο 10

Συμβολαιογραφική πράξη παράτασης της μίσθωσης

 

   1. Στη συμβολαιογραφική πράξη παράτασης της μίσθωσης περιλαμβάνονται όλοι οι όροι που αναφέρονται στην αρχική σύμβαση, εφόσον ισχύουν καθώς και οι όροι της απόφασης περί έγκρισης παράτασης της μίσθωσης.

 

   2. Οι δαπάνες της συμβολαιογραφικής πράξης βαρύνουν τον μισθωτή.

 

’ρθρο 11

Παράταση μισθώσεων παλιών λατομείων

 

   1. Συμβάσεις μίσθωσης λατομείων που έχουν συναφθεί ή έχουν παραταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 669/1977 ή του ν. 1428/84, μπορούν να παρατείνονται μονομερώς, με τους ίδιους όρους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των παρ. 4, 5, 6 και 7 του άρθρου 68 του ν. 4512/2018.

 

   2. Πάγια ή αναλογικά μισθώματα, που έχουν καθορισθεί με απευθείας σύμβαση μίσθωσης που έχει συναφθεί πριν την έναρξη εφαρμογής του ν. 4512/2018, εξακολουθούν να καταβάλλονται όπως προβλέπεται στη σύμβαση και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από την 31.12.2025.

Μετά την ημερομηνία αυτή ή σε περίπτωση που η απευθείας σύμβαση μίσθωσης λήγει πριν την 31.12.2025 και απαιτείται η σύναψη διμερούς σύμβασης παράτασης, το πάγιο μίσθωμα καθορίζεται σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 45 του ν. 4512/2018, ενώ το αναλογικό καθορίζεται στο μέγιστο προβλεπόμενο ποσοστό, ήτοι 8%, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018.

 

   3. Πάγια ή αναλογικά μισθώματα, που έχουν καθορισθεί με σύμβαση μίσθωσης, κατόπιν δημοπρασίας, πριν την έναρξη εφαρμογής του ν. 4512/2018, εξακολουθούν να καταβάλλονται όπως προβλέπεται στη σύμβαση.

 

ΜΕΡΟΣ Δ'

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ

 

’ρθρο 12

Εγκατάσταση μισθωτή.

 

   1. Ο μισθωτής εγκαθίσταται στον λατομικό χώρο, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την παράδοση του χώρου, από την αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Για το λόγο αυτό μπορεί να συγκροτηθεί, με απόφαση του Συντονιστή, τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου, του Δασαρχείου ή και άλλης αρμόδιας υπηρεσίας, κατά περίπτωση, όπως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.α.

 

   2. Πριν από την παράδοση του χώρου πραγματοποιείται από τον μισθωτή οριοθέτησή του με τεχνητά και μόνιμα ορόσημα σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1α του άρθρου 4 του Κ.Μ.Λ.Ε. και υποβάλλονται σχεδιάγραμμα και τεύχη υπολογισμού της οριοθέτησης στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με κοινοποίηση στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

   3. Μετά την υποβολή των τευχών οριοθέτησης συντάσσεται πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή την τριμελή επιτροπή της παραγράφου 1 και από τον μισθωτή ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του.

 

   4. Πριν από την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας εντός του λατομικού χώρου, ο μισθωτής οφείλει να αναγγείλει στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την οικεία Αρχαιολογική Υπηρεσία την έναρξη των εργασιών. Η αναγγελία πρέπει να γίνεται μέσα σε ένα (1) έτος από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία που τάσσεται για την έναρξη των εργασιών η σύμβαση μίσθωσης καταγγέλλεται, εκτός αν, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, ο Συντονιστής θεωρήσει δικαιολογημένη τη μη έναρξη των εργασιών εκμετάλλευσης. Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται απόφαση, με την οποία παρατείνεται η προθεσμία για την έναρξη των εργασιών.

 

’ρθρο 13

Έλεγχος πραγματοποίησης των επενδύσεων

 

   1. Μετά την παρέλευση της πενταετίας από την ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7α του άρθρου 53 του ν. 4512/2018 και τους όρους της δημοπρασίας, διενεργείται έλεγχος, από τριμελή επιτροπή τεχνικών υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ορίζεται με απόφαση του Συντονιστή, προκειμένου να πιστοποιηθεί εάν έχουν πραγματοποιηθεί οι επενδύσεις που αναφέρονται στην προσφορά, την συναφθείσα σύμβαση και την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη και εάν το λατομείο είναι σε πλήρη παραγωγική δραστηριότητα.

 

   2. Σε περίπτωση διαπίστωσης από την επιτροπή της παρ. 1 ότι ο μισθωτής συμμορφώθηκε προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις, επιστρέφεται σ' αυτόν η εγγυητική επιστολή της του τέταρτου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 6 της παρούσας απόφασης.

 

   3. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του μισθωτή προς τις συμβατικές υποχρεώσεις του, σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο Συντονιστής εκδίδει απόφαση που επιδίδεται με απόδειξη στον μισθωτή, με την οποία:

   α. διατάσσεται η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του τέταρτου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 6 της παρούσας απόφασης.

   β. τάσσεται προθεσμία έξι μηνών για την συμμόρφωσή του. Σε περίπτωση που παρέλθει και αυτή η προθεσμία άπρακτη, η σύμβαση μίσθωσης καταγγέλλεται με απόφαση του Συντονιστή.

 

’ρθρο 14

Υπολογισμός μισθωμάτων.

 

   1. Ο μισθωτής δημόσιου λατομείου υποχρεούται να καταβάλει ετήσιο μίσθωμα, το οποίο αναλύεται σε πάγιο και αναλογικό. Ο υπολογισμός και η βεβαίωση του παγίου μισθώματος γίνεται από την αρμόδια Υπηρεσία της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέχρι το τέλος Ιανουαρίου κάθε οικονομικού έτους και του αναλογικού μέχρι το τέλος Μαρτίου του επομένου της διαχείρισης οικονομικού έτους.

 

   2. Η υποχρέωση καταβολής του πάγιου μισθώματος υφίσταται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της σύμβασης μίσθωσης, ενώ η αντίστοιχη υποχρέωση για το αναλογικό μίσθωμα από την ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας.

 

   3. Σε όλες τις κατηγορίες λατομικών ορυκτών, εκτός της κατηγορίας των αδρανών υλικών, το ετήσιο πάγιο μίσθωμα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ετήσιο αναλογικό μίσθωμα της ίδιας δωδεκάμηνης χρονικής περιόδου. Για τις περιπτώσεις αυτές, αν το πάγιο μίσθωμα είναι μεγαλύτερο του αντίστοιχου αναλογικού, η υποχρέωση του εκμεταλλευτή εξαντλείται με την καταβολή του πάγιου μισθώματος. Επιστροφή πάγιου μισθώματος δεν χωρεί.

 

   4. Το ύψος του πάγιου μισθώματος σε ευρώ, για όλες τις κατηγορίες λατομικών ορυκτών του παρόντος, εκτός από τις περιπτώσεις δημοπρασιών για λατομεία αδρανών υλικών, καθορίζεται και αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τη μαθηματική σχέση της παρ. 4α του άρθρου 45 του ν. 4512/2018.

 

   Στις περιπτώσεις δημοπρασιών για λατομεία αδρανών υλικών, το ύψος του πάγιου μισθώματος είναι, μεταξύ άλλων, αντικείμενο της δημοπρασίας, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3.

 

   5. Το ύψος του αναλογικού μισθώματος σε ευρώ υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4β και 5 του άρθρου 45 του ν. 4512/2018.

 

   6. Για τις περιπτώσεις των νέων συμβάσεων μίσθωσης ή παράτασης αυτών, που συνομολογούνται σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 3 της παρούσας απόφασης, το υπολογιζόμενο ετήσιο μίσθωμα δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο από το ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα όπως προσδιορίζεται κάθε φορά με βάση τους όρους της σύμβασης. Σε περίπτωση που μετά την εφαρμογή των προβλεπομένων στις παρ. 4 και 5 του παρόντος άρθρου, προκύπτει μικρότερο ετήσιο μίσθωμα, τότε θα βεβαιώνεται το ως άνω ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα.

 

   7. Οι εκμεταλλευτές αποθεματικών λατομείων όπως αυτά ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 4512/2018 καταβάλλουν διπλάσιο πάγιο μίσθωμα από το οριζόμενο στο άρθρο 45 του ίδιου νόμου.

 

   8. Για δημόσια λατομεία εντός λατομικών περιοχών, η πραγματική δαπάνη των έργων υποδομής συμψηφίζεται με το αναλογικό μίσθωμα, μετά την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του λατομείου, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρ. 10 του άρθρου 48 του ν. 4512/2018. Μέχρι την έκδοση της απόφασης του Συντονιστή περί καθορισμού των προς συμψηφισμό δαπανών, τα μισθώματα βεβαιώνονται κανονικά.

 

   9. Σε περίπτωση που έχει προηγηθεί της μίσθωσης έρευνα και έχει καταβληθεί το παράβολο της παρ. 2 του άρθρου 66 του ν. 4442/2016, το ποσό του παραβόλου συμψηφίζεται με τα μισθώματα του πρώτου έτους.

 

’ρθρο 15

Τροποποίηση Συμβάσεων μίσθωσης

 

   1. Αν κατά την πρόοδο της εκμετάλλευσης διαπιστωθεί από τον ίδιο τον εκμεταλλευτή ότι δεν υφίστανται πλέον κατάλληλα πετρώματα για την παραγωγή της συγκεκριμένης κατηγορίας ορυκτού, για την οποία έγινε η μίσθωση, αλλά υπάρχει δυνατότητα εκμετάλλευσης άλλης κατηγορίας ορυκτών, τότε ύστερα από αίτησή του στην αρμόδια αρχή είναι δυνατή η τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης μίσθωσης ως προς το είδος του εξορυσσόμενου ορυκτού σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018.

 

   2. Η σύμβαση μίσθωσης γίνεται για ενιαία έκταση και μπορεί να τροποποιείται ως προς την έκταση της εκμετάλλευσης, εφόσον συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου 53 του ν. 4512/2018.

 

   3. Σε κάθε περίπτωση τροποποίησης της σύμβασης μίσθωσης ακολουθείται η διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 5 της κοινής υπουργικής απόφασης ΔΑΠ/Α/Φ.4.2/ οικ. 171313/428/14.2.2018 (ΦΕΚ Β'479).

 

’ρθρο 16

Μεταβίβαση μισθωτικών δικαιωμάτων

 

   1. Επιτρέπεται η μεταβίβαση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη σύμβαση μίσθωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 45 του ν. 4512/2018, ύστερα από έγκριση του Συντονιστή.

 

   2. Για το σκοπό αυτό, ο μισθωτής υποβάλλει αίτηση, που συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

 

   α) Δήλωση αποδοχής μεταβίβασης των μισθωτικών δικαιωμάτων από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποκτά τα δικαιώματα αυτά (Απόφαση Δ.Σ. ή υπεύθυνη δήλωση διαχειριστή ή φυσικού προσώπου), η οποία συνοδεύεται από:

   ί) Απόσπασμα ποινικού μητρώου (για τυχόν αδικήματα των περιπτώσεων στ.α και στ.δ της παρ. 2 του άρθρου 4), για τους διαχειριστές σε περίπτωση Ο.Ε., Ε.Ε. και Ε.Π.Ε., τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο σε περίπτωση Α.Ε., τα φυσικά πρόσωπα σε κάθε άλλη περίπτωση.

   ii) Φορολογική και Ασφαλιστική ενημερότητα.

   iii) Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής ότι δεν τελεί υπό πτώχευση, δεν έχει υπαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης ή ειδικής εκκαθάρισης, δεν τελεί υπό αναγκαστική διαχείριση από εκκαθαριστή ή από το δικαστήριο, δεν έχει υπαχθεί σε διαδικασία πτωχευτικού συμβιβασμού, δεν έχει αναστείλει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και δεν βρίσκεται σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση προκύπτουσα από παρόμοια διαδικασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

   iv) Πιστοποιητικά των αρμόδιων αρχών σχετικά με την τυχόν επιβολή προστίμων σύμφωνα με την περ. στ.ε της παρ. 2 του άρθρου 4.

   ν) Εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, καταστατικό σύστασης και τυχόν τροποποιήσεις καθώς και στοιχεία νόμιμης εκπροσώπησης. β) Προσχέδιο της σύμβασης μεταβίβασης.

 

   3. Ο Συντονιστής, με την επιφύλαξη της παρ. 2στ του άρθρου 4, εκδίδει μέσα σε ένα (1) μήνα από την ημερομηνία υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών, απόφαση έγκρισης μεταβίβασης. Η μεταβίβαση πραγματοποιείται με συμβολαιογραφικό έγγραφο, αντίγραφο του οποίου υποβάλλεται στην Υπηρεσία μέσα σε προθεσμία ενός (1) μήνα από την απόφαση έγκρισης της μεταβίβασης. Μετά την έγκριση της μεταβίβασης και τη συνομολόγηση της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης, η σύμβαση μίσθωσης εξακολουθεί να ισχύει με τους ίδιους όρους και στη θέση του μισθωτή υπεισέρχεται αυτός στον οποίο μεταβιβάζονται τα μισθωτικά δικαιώματα, ο οποίος αναλαμβάνει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αρχικού μισθωτή και οφείλει να αντικαταστήσει τις εγγυητικές επιστολές με νέες, στο όνομά του.

 

   4. Οι σχετικές μελέτες, τα επιμέρους πιστοποιητικά και οι εγκρίσεις που έχουν εκδοθεί στο όνομα του παλαιού φορέα εξακολουθούν να ισχύουν υπέρ του νέου φορέα, μέχρι τη λήξη ή την τυχόν τροποποίησή τους.

 

   5. Μεταβίβαση μισθωτικού δικαιώματος δεν είναι επιτρεπτή προκειμένου για λατομεία της περίπτωσης γ της παραγρ. 2 του άρθρου 52 ν. 4512/2018. Στην περίπτωση των λατομείων που τροφοδοτούν τσιμεντοβιομηχανίες, μεταλλουργίες ή ασβεστοποιίες, επιτρέπεται η μεταβίβαση του μισθωτικού δικαιώματος εφόσον μεταβιβαστεί και το αντίστοιχο εργοστάσιο παραγωγής.

 

’ρθρο 17

Κυρώσεις- Καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης

 

   1. Σε περίπτωση παραβάσεως όρων της σύμβασης μίσθωσης, εφόσον δεν έχουν επιβληθεί άλλες κυρώσεις ή πρόστιμα για την ίδια παράβαση, επιβάλλεται η κατάπτωση της κατατεθειμένης εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, με απόφαση του Συντονιστή.

 

   2. Εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την επίδοση της απόφασης κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, καλείται ο μισθωτής για την κατάθεση νέας εγγυητικής επιστολής, εφόσον δεν τίθεται θέμα καταγγελίας της σύμβασης μίσθωσης.

 

   3. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία καταγγέλλεται με απόφαση του Συντονιστή η σύμβαση μίσθωσης.

 

   4. Ο Συντονιστής, μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης στις εξής περιπτώσεις:

   α) αν διαπιστωθεί ότι ο μισθωτής δεν τηρεί τους όρους της σύμβασης μίσθωσης,

   β) αν εκδοθεί πράξη με την οποία διακόπτονται οριστικά οι εργασίες εκμετάλλευσης και δεν ασκήθηκαν τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις διοικητικά βοηθήματα εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών ή αν αυτά μετά την άσκησή τους απορρίφθηκαν,

 

   4. Σε περίπτωση παραβάσεων όρων της σύμβασης για τους οποίους τίθεται θέμα καταγγελίας της ο μισθωτής καλείται σε ακρόαση εντός πέντε (5) ημερών από την επίδοση της σχετικής πρόσκλησης.

 

   5. Η σχετική απόφαση για καταγγελία της σύμβασης, η οποία πρέπει να είναι αιτιολογημένη, επιδίδεται στο μισθωτή με απόδειξη και κοινοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

 

   6. Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται το τέταρτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 55 και η παρ. 5 του άρθρου 58 του ν. 4512/2018.

 

’ρθρο 18

Παραίτηση μισθωτή

 

   1. Ο μισθωτής δημόσιου λατομείου μπορεί να παραιτείται, είτε πριν από την έναρξη εργασιών είτε μετά, και η παραίτηση αυτή καθίσταται οριστική μόνο μετά την αποδοχή της από τον αρμόδιο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αφού διαπιστωθεί η συμμόρφωση του εκμεταλλευτή προς τους περιβαλλοντικούς όρους, τους όρους της Τεχνικής Μελέτης και τους όρους της σύμβασης μίσθωσης.

 

   Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται το τέταρτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 55 και η παρ. 5 του άρθρου 58 του ν. 4512/2018.

 

   2. Εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι για τους οποίους εκδόθηκαν, επιστρέφονται οι κατατεθείσες εγγυητικές επιστολές και εκδίδεται η απόφαση του Συντονιστή περί αποδοχής της παραίτησης.

 

   3. Με την αποδοχή της παραίτησης λύεται η σύμβαση και δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων και καλείται ο ενδιαφερόμενος για την παράδοση του λατομικού χώρου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19.

 

’ρθρο 19

Παράδοση του μισθίου

 

   1. Μετά την με οποιονδήποτε τρόπο λύση της σύμβασης μίσθωσης, ο εκμεταλλευτής του λατομείου δικαιούται να αποκομίσει από τον πρώην λατομικό χώρο, υλικά τα οποία έχουν εξορυχθεί κατά τη διάρκεια της νόμιμης περιόδου λειτουργίας του λατομείου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 55 του ν. 4512/2018.

 

   Επίσης, ο εκμεταλλευτής καλείται, με ειδική πρόσκληση του Συντονιστή, που επιδίδεται με απόδειξη, να απομακρύνει τον κινητό εξοπλισμό, να αποξηλώσει τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και να παραδώσει το μίσθιο σε τακτή προθεσμία που δεν θα υπερβαίνει το εξάμηνο ενώπιον επιτροπής παραλαβής που συγκροτείται με απόφαση του Συντονιστή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 12. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που τυχόν έχουν κατασκευαστεί περιέρχονται στην κυριότητα του δημοσίου χωρίς αποζημίωση εφόσον κριθούν χρήσιμες, άλλως ο εκμεταλλευτής οφείλει να τις κατεδαφίσει και να απομακρύνει τα προϊόντα κατεδάφισης αδαπάνως για το δημόσιο.

 

   Σε περίπτωση που ο εκμεταλλευτής δεν προβεί στις ανωτέρω ενέργειες μέσα στις τασσόμενες προθεσμίες, διατάσσεται η σφράγιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και η κατάσχεση του κινητού εξοπλισμού, ο οποίος εκποιείται, σύμφωνα με τις διατάξεις των τελευταίων εδαφίων της παρ. 6 του άρθρου 59 του ν. 4512/2018.

 

   Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 55 του ν. 4512/2018.

 

   2. Η επιτροπή παραλαβής οφείλει να διαπιστώσει εάν τηρήθηκαν ή όχι οι συμβατικοί όροι και εισηγείται την τυχόν επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται από την σύμβαση, με την διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 17 ή την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών.

 

   3. Περί της παράδοσης και παραλαβής συντάσσεται πρωτόκολλο που υπογράφεται από τον εκμεταλλευτή και τα μέλη της επιτροπής παραλαβής. Η επιτροπή οφείλει να διαπιστώσει εάν έχουν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΜΛΕ και τις τυχόν πρόσθετες εντολές του αρμόδιου Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 58 του ν. 4512/2018.

 

   4. Σε περίπτωση άρνησης του εκμεταλλευτή να παραδώσει το μίσθιο ή μη εμφάνισης του, το πρωτόκολλο υπογράφεται μόνο από τα μέλη της επιτροπής παραλαβής.

 

   5. Σε περίπτωση συνέχισης της εκμετάλλευσης μετά την με οποιοδήποτε τρόπο λύση της σύμβασης, επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπονται στην παρ. 6 του άρθρου 59 του ν. 4512/2018.

 

’ρθρο 20

Καταργούμενες διατάξεις - Έναρξη ισχύος

 

   Με την παρούσα καταργείται η απόφαση του Υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας υπ' αριθ. Δ10/Φ68/οικ.30842/1993( ΦΕΚ Β'917) «όροι και διαδικασία εκμισθώσεως, εκμεταλλεύσεως και διαχειρίσεως των Δημοσίων λατομείων αδρανών υλικών», όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με τις υπουργικές αποφάσεις Δ10/Β/Φ68/οικ. 17611/2000 (ΦΕΚ Β' 1545), Δ10/Β/Φ68/οικ.165/63/2003 (ΦΕΚ Β' 24), Δ10/Β/ Φ.68οικ.10693/3065/2005 (ΦΕΚ Β' 821) και Δ10/Β/Φ.68/ οικ.25006/6127(ΦΕΚ Β' 1925).

 

   Επίσης καταργείται το π.δ. 285 της 10/16.4.1979 «Περί εκμισθώσεως δημοσίων λατομείων βιομηχανικών ορυκτών και μαρμάρων» (ΦΕΚ Α' 83) και η υπουργική απόφαση ΙΙ.2η/Φ5/15877/87/1984 «Διατήρηση σε ισχύ διατάξεων του π.δ. 285/1979, του ν. 1428/1984 και της 9371/1984 Υπουργικής Απόφασης» (ΦΕΚ Β' 865).

 

   Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

   Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.