ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 9100 ΦΕΚ Β 1279/04.05.2016

 

Σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας με τον τίτλο: «Υπηρεσία Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής» στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Συγκρότηση Ενιαίου Διοικητικού Τομέα με τίτλο: «Επικοινωνιακός Σχεδιασμός Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής» στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

   Έχοντας υπόψη:

 

   1. Τις διατάξεις των άρθρων 53 και 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα, ο οποίος κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (Α' 98).

 

   2. Τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 2 και 3 του Ν. 3242/2004 «Ρυθμίσεις για την οργάνωση της Κυβέρνησης, τη διοικητική διαδικασία και τους Ο.Τ.Α.» (Α'102), όπως ισχύει.

 

   3. Τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 4320/2015 «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» (Α' 29).

 

   4. Τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4384/2016 «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις» (Α' 78).

 

   5. Το Π.δ. 102/2014 «Οργανισμός της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής» (Α' 169).

 

   6. Το Π.δ. 73/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α' 116).

 

   7. Την υπ' αριθ. Υ21/6.10.2015 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη» (Β' 2144).

 

   8. Την υπ' αριθ. Υ29/8.10.2015 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη» (Β' 2168).

 

   9. Την υπ' αριθ. Υ11/25.9.2015 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υπουργό Επικρατείας Νικόλαο Παππά» (Β' 2109).

 

   10. Την υπ' αριθ. 9056/28-4-2016 Εισηγητική Έκθεση Οικονομικών Επιπτώσεων του Τμήματος Προϋπολογισμού, Δημοσιονομικών Αναφορών, Εποπτευόμενων Φορέων και Κρατικών Ενισχύσεων της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

 

   11. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 76.000 ευρώ, για το τρέχον οικονομικό έτος και 114.000 ευρώ περίπου, για κάθε επόμενο οικονομικό έτος, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα 23/760 του ΚΑΕ0211.

 

   12. Την ανάγκη αποτελεσματικής, έγκαιρης και έγκυρης επικοινωνίας, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, των αποφάσεων και δράσεων της ελληνικής κυβέρνησης στα πλαίσια της εφαρμογής της προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Χώρας, αποφασίζουμε:

 

’ρθρο 1

 

   1. Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας συνιστάται Ειδική Υπηρεσία με τον τίτλο: «Υπηρεσία Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής», η οποία υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Σκοπός της Υπηρεσίας είναι η άσκηση των αρμοδιοτήτων που ορίζονται στο άρθρο 53 του Ν 4384/2016 (Α' 78).

 

   2. Η Υπηρεσία Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι αρμόδια για:

   α. τον σχεδιασμό και τον αποτελεσματικό συντονισμό των επικοινωνιακών δράσεων των συναρμόδιων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων και υπηρεσιών που είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή της προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Χώρας, στα πλαίσια υποστήριξης του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής (Π.Υ.Σ. 7 της 19-3-2016 ΦΕΚ Α' 43/2016).

   β. Την ενημέρωση των εκπροσώπων των ελληνικών και διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης για θέματα σχετικά με την προσφυγική και μεταναστευτική πολιτική.

   γ. Την έκδοση ανακοινώσεων, δελτίων τύπου, στοιχείων και ενημερώσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

   3. Η στελέχωση της Υπηρεσίας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής γίνεται με τοποθέτηση ή μετακίνηση μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ή με απόσπαση μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) από φορείς του δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α, Α' και Β' βαθμού, Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, Ανεξάρτητων Αρχών καθώς και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται από το Ν. 3429/2005, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

   4. Το προσωπικό της Υπηρεσίας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέρχεται σε δέκα έξι (16) άτομα, τα οποία κατά κατηγορία είναι:

   α. Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) μόνιμου προσωπικού του Κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας πέντε (5) άτομα.

   β. Κατηγορία ή βαθμίδα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού ΙΔΑΧ όλων των λοιπών κλάδων ή ειδικοτήτων πέντε (5) άτομα.

   γ. Βαθμίδα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) προσωπικού ΙΔΑΧ ειδικότητας Δημοσιογράφων, τρία (3) άτομα.

   δ. Κατηγορία ή βαθμίδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού ΙΔΑΧ όλων των κλάδων ή ειδικοτήτων τρία (3) άτομα.

 

’ρθρο 2

 

   1. Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας συγκροτείται ενιαίος διοικητικός τομέας με τίτλο «Επικοινωνιακός Σχεδιασμός Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής», ο οποίος αποτελείται από την Υπηρεσία Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 

   2. Συνιστάται για τον ανωτέρω ενιαίο διοικητικό τομέα μία (1) θέση μετακλητού Ειδικού Γραμματέα με βαθμό 2ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων, ο οποίος προΐσταται του εν λόγω ενιαίου διοικητικού τομέα.

 

   3. Για την υποστήριξη του έργου του Ειδικού Γραμματέα συστήνονται μία (1) θέση ειδικού συμβούλου και μία (1) θέση ειδικού συνεργάτη.

 

   Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.