ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 24567/ΦΕΚ Β 1150/5.4.2019

 

Καθορισμός έντυπης αφίσας που επικολλάται στις κάλπες και στα ειδικά διαχωρίσματα (παραβάν) ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Δημοτικών, των Κοινοτικών και Περιφερειακών αρχών της 26ης Μαΐου 2019.

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

   Έχοντας υπόψη:

 

   1. Τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ. 1 και 134 παρ. 3 του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α' 87), των άρθρων 57, 83 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ. 26/2012, Α' 57) και των άρθρων 5, 9 του ν. 4255/2014 «Εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις» (Α' 89).

 

   2. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα», (Α' 98).

 

   3. Τις διατάξεις του π.δ. 141/2017 «Οργανισμός του Υπουργείου Εσωτερικών», (Α' 180).

 

   4. Τις διατάξεις του π.δ. 88/2018 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών», (Α' 160).

 

   5. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

 

   Α) Καθορίζουμε το διακριτικό γνώρισμα της αφίσας που επικολλάται στις κάλπες και στα ειδικά διαχωρίσματα (παραβάν) ψηφοφορίας ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως κατωτέρω:

 

   Α1. Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα μωβ απόχρωσης και διαστάσεων 35 x 50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στην οποία αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση:

 

«ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019»

 

   Α2. Το ειδικό διαχώρισμα (παραβάν) που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρει στη μία εξωτερική πλευρά, την ορατή από τους ψηφοφόρους, την ίδια έντυπη αφίσα που προαναφέρθηκε στην παράγραφο Α1 της παρούσας.

 

   Β) Καθορίζουμε το διακριτικό γνώρισμα της αφίσας που επικολλάται στις κάλπες και στα ειδικά διαχωρίσματα (παραβάν) ψηφοφορίας για την εκλογή των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων ως κατωτέρω:

 

   Β1. Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα κίτρινης απόχρωσης και διαστάσεων 35 x 50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στην οποία αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση:

 

«ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019»

 

   Β2. Το ειδικό διαχώρισμα (παραβάν) που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων φέρει στη μία εξωτερική πλευρά, την ορατή από τους ψηφοφόρους, την ίδια έντυπη αφίσα που προαναφέρθηκε στην παράγραφο ΒΊ της παρούσας.

 

   Γ) Καθορίζουμε το διακριτικό γνώρισμα της αφίσας που επικολλάται στις κάλπες και στα ειδικά διαχωρίσματα (παραβάν) ψηφοφορίας για την εκλογή των συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων ως κατωτέρω:

 

   Γ1. Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα πορτοκαλί απόχρωσης και διαστάσεων 35 x 50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στην οποία αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση:

 

«ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019»

 

   Γ2. Το ειδικό διαχώρισμα (παραβάν) που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων φέρει στη μία εξωτερική πλευρά, την ορατή από τους ψηφοφόρους, την ίδια έντυπη αφίσα που προαναφέρθηκε στην παράγραφο Γ1 της παρούσας.

 

   Δ) Καθορίζουμε το διακριτικό γνώρισμα της αφίσας που επικολλάται στις κάλπες και στα ειδικά διαχωρίσματα (παραβάν) ψηφοφορίας για την εκλογή των περιφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων ως κατωτέρω:

 

  Δ1. Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα γαλάζιας απόχρωσης και διαστάσεων 35 x 50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στην οποία αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση:

 

«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019»

 

   Δ2. Το ειδικό διαχώρισμα (παραβάν) που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων φέρει στη μία εξωτερική πλευρά, την ορατή από τους ψηφοφόρους, την ίδια έντυπη αφίσα που προαναφέρθηκε στην παράγραφο Δ1 της παρούσας.

 

   Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.