ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΦΕΚ Α 101/22.08.2015

 

Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου λόγω της αιφνίδιας, απρόβλεπτης και μαζικής εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

   Έχοντας υπόψη:

 

   1. Το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος.

 

   2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί στις θαλάσσιες πύλες εισόδου της χώρας, και ιδίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λόγω της αιφνίδιας και μαζικής εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών.

 

   3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:

 

’ρθρο Πρώτο

 

   1. Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Επικρατείας να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης/ναύλωσης πλωτών μέσων, ορισμένου χρόνου, με μέγιστη διάρκεια τριών (3) μηνών, ισχύ από τις 10-8-2015 και μέχρι τις 31-12-2015, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεταφοράς μεταναστών, με ιδιώτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

 

   2. Οι συμβάσεις αυτές, λόγω του κατεπείγοντος, συνάπτονται κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης σχετικής με την κατάρτιση ανάλογων συμβάσεων και βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού.

 

’ρθρο Δεύτερο

 

   Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.