ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΦΕΚ Α/135/24.07.2018

 

Σύσταση ειδικού λογαριασμού για την αρωγή πληγέντων από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περιοχές της Επικράτειας στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

   Έχοντας υπόψη:

 

   1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.

 

   2. Την έκτακτη περίπτωση της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης αντιμετώπισης των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών που ξέσπασαν σε περιοχές της Επικράτειας στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

 

   3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:

 

’ρθρο Πρώτο

 

   1. Συνιστάται στην Τράπεζα της Ελλάδος ειδικός λογαριασμός του Υπουργείου Οικονομικών για την αρωγή πληγέντων από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περιοχές της Επικράτειας στις 23 και 24 Ιουλίου 2018. Η διαχείριση του ειδικού λογαριασμού διενεργείται κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί δημόσιου λογιστικού, κρατικών προμηθειών, δημόσιων επενδύσεων, ανάθεσης μελετών, σύναψης συμβάσεων, καθώς και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

 

   2. Οι πόροι του λογαριασμού προέρχονται από ποσά που κατατίθενται σε αυτόν από: α) τον κρατικό προϋπολογισμό, β) το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γ) εισφορές φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, νομικών πρόσωπων δημοσίου δικαίου, αλλοδαπών κρατών, διεθνών και υπερεθνικών οργανισμών. Στο λογαριασμό θα μεταφέρονται επίσης ποσά που κατατίθενται στις τράπεζες για τον ίδιο σκοπό.

 

   3. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται τα όργανα και ο τρόπος διαχείρισης του λογαριασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια για τη λειτουργία του. Με όμοια απόφαση ορίζεται το ύψος της εισφοράς του κρατικού προϋπολογισμού στο λογαριασμό.

 

’ρθρο Δεύτερο

 

   Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

 

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2018