ΑΠΟΦΑΣΗ Δ15/Α/39382/3235/ΦΕΚ Β 3298/24.12.2013

Εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αεροπορικής ασφάλειας.

 

O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

 

   Έχοντας υπόψη:

 

   1. Τις διατάξεις του ν.δ.714/70 (ΦΕΚ Α' 238) «περί ιδρύσεως ΔΕΜ παρά τω Υπουργείω Συγκοινωνιών και οργανώσεως της ΥΠΑ», όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα.

 

   2. Το άρθρο 27 του ν.3913/11 (ΦΕΚ Α' 18) «περί αναδιοργάνωσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις».

 

   3. Το π.δ.56/89 (ΦΕΚ Α' 28) «περί Οργανισμού της ΥΠΑ», όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα.

 

   4. Το Παράρτημα 17 περί «Ασφάλειας Αερομεταφορών» της Σύμβασης του Σικάγο, η οποία κυρώθηκε με το Ν.211/47 (ΦΕΚ Α' 35).

 

   5. Τον Κανονισμό 300/08 του Ευρ. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «για τη θέσπιση κοινών κανόνων στο πεδίο της ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας και την κατάργηση του κανονισμού 2320/02».

 

   6. Τον Κανονισμό 185/2010 της Επιτροπής «σχετικά με τον καθορισμό λεπτομερών μέτρων εφαρμογής των κοινών βασικών προτύπων ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας από έκνομες ενέργειες» και ειδικότερα τις διατάξεις της παρ. 11 αυτού, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα.

 

   7. Τον Εθνικό Κανονισμό Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΚΑΠΑ) που εκδόθηκε με την υπ' αρ. Δ15/Α/18970/1501/10-6-2011 (ΦΕΚ Β' 1485) απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 

   8. Την υπ' αρ. Δ15/Α/19854/1614/21-6-11 απόφαση Διοικητή ΥΠΑ «Τεχνική Οδηγία Ασφάλειας αρ. (1)» (ΦΕΚ B'1580 ).

 

   9. Την παρ.5 του άρθρου 13 του ν.2465/97 «Θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών» (ΦΕΚ Α' 28) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 30 του ν.3913/11.

 

   10. Την υπ' αρ. Δ15/Α/20611/1710/4-7-11 απόφαση Διοικητή ΥΠΑ με την οποία εκδόθηκε το «Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αεροπορικής Ασφάλειας» (ΦΕΚ B' 1677).

 

   11. Την ανάγκη αντικατάστασης του υφιστάμενου Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Αεροπορικής Ασφάλειας προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι αναλυτικές απαιτήσεις εκπαιδεύσεων ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας ανά κατηγορία προσωπικού βάσει και των νεώτερων απαιτήσεων της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με στόχο όλα τα άτομα, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το αεροπορικό έργο και την ασφάλεια των αερομεταφορών να γνωρίζουν τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της πολιτικής αεροπορίας έναντι εκνόμων ενεργειών που διακυβεύουν την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας.

 

   12. To γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται δαπάνη η οποία υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ ετησίως σε βάρος του προϋπολογισμού ΥΠΑ, Κωδικού Αριθμού Εξόδου (ΚΑΕ) 0881, ειδικός φορέας 35/720, αποφασίζουμε:

 

   Το Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αεροπορικής Ασφάλειας που εκδόθηκε με την αναφερόμενη στην παρ. 10 του προοιμίου της παρούσας απόφαση Διοικητή ΥΠΑ αντικαθίσταται ως ακολούθως:

 

«ΕΘΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΜΕΡΟΣ Α

ΓΕΝΙΚΑ

 

   1. ΣΤΟΧΟΙ - ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

   1.1. Στόχος του παρόντος Προγράμματος είναι να διασφαλιστεί ότι όλα τα άτομα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το αεροπορικό έργο και εμπλέκονται στην ασφάλεια των αερομεταφορών, γνωρίζουν να εφαρμόζουν τις απαιτήσεις του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας (Ε.Π.Α.Π.Α.), καθώς και των ειδικών προγραμμάτων και διαδικασιών ασφάλειας, που τους αφορούν, και να αντιδρούν αντίστοιχα σε περιπτώσεις εκνόμων ενεργειών κατά της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας.

   1.2. Το πεδίο εφαρμογής του παρόντος Προγράμματος συμπίπτει με αυτό του Εθνικού Κανονισμού Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας (Ε.Κ.Α.Π.Α.) και των Τεχνικών Οδηγιών Ασφάλειας (ΤΟΑ), την ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή των οποίων και υποστηρίζει.

   2. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΓΕΝΙΚΑ

   2.1. Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης στην αεροπορική ασφάλεια (aviation security) καθορίζονται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) και συγκεκριμένα μέσω της «Διεύθυνσης Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας από έκνομες ενέργειες» (ΥΠΑ/Δ15), ώστε να είναι πλήρως και διαρκώς εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις του εκάστοτε ισχύοντος ΕΠΑΠΑ και της οικείας ευρωπαϊκής και εν γένει διεθνούς νομοθεσίας.

   Το Τμήμα Διαρκούς Επιμόρφωσης επί θεμάτων ασφάλειας της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας της Υ.Π.Α (ΣΠΟ-Α/Γ), αποτελεί τον κύριο φορέα υλοποίησης των κατά τα ανωτέρω καθοριζόμενων απαιτήσεων εκπαίδευσης. Είναι επίσης το μόνο αποδεκτό στην Ελληνική επικράτεια κέντρο διεξαγωγής των αναγκαίων για πιστοποίηση εξετάσεων - αξιολογήσεων σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας.

   2.2. Όλοι οι κρατικοί ή ιδιωτικοί φορείς που παρέχουν αεροπορικό έργο και εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα στην ασφάλεια των αερομεταφορών πρέπει να εξασφαλίζουν τη βασική εκπαίδευση, την ειδική εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα (εφόσον απαιτείται), την πρακτική εκπαίδευση και επαναληπτικές κατά διαστήματα εκπαιδεύσεις για τις προβλεπόμενες στο Μέρος Β και Γ του παρόντος κατηγορίες προσωπικού τους, ώστε να επιτυγχάνεται ένα υψηλό επίπεδο σχετικής τεχνογνωσίας και ετοιμότητας αντίδρασης, σε σχέση με την αποτροπή και αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών κατά της πολιτικής αεροπορίας στο έδαφος ή κατά την διάρκεια πτήσης.

   2.3. Οι ανωτέρω φορείς δραστηριότητας συναφούς με τις πολιτικές αερομεταφορές ορίζουν ένα άτομο στην αρμόδια οργανική μονάδα του φορέα, ως υπεύθυνο (έναντι της Υ.Π.Α/Δ15) εκπαιδεύσεων αεροπορικής ασφάλειας.

   Οι υπεύθυνοι εκπαιδεύσεων αεροπορικής ασφάλειας των φορέων διατηρούν αρχεία όλων των σχετικών εκπαιδεύσεων ή επαναληπτικών εκπαιδεύσεων του φορέα, του εκπαιδευθέντος και πιστοποιηθέντος - όπου απαιτείται - από την ΥΠΑ/Δ15, προσωπικού τους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του παρόντος Προγράμματος. Τα αρχεία αυτά υπόκεινται σε έλεγχο ποιότητας και πληρότητας από την ΥΠΑ/Δ15.

   2.4. Τα αναλυτικά εκπαιδευτικά προγράμματα ανά εκπαιδευόμενο φορέα, η διάρκεια και το περιεχόμενο όλων των βασικών, ειδικών και επαναληπτικών εκπαιδεύσεων του Σ.ΠΟ.Α/Γ, πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις του παρόντος Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Αεροπορικής Ασφάλειας και διαμορφώνονται από την Υ.Π.Α/Δ15. Οι συναφείς εξετάσεις-αξιολογήσεις πιστοποίησης (όπου και όποτε απαιτείται) καθορίζονται από την ΥΠΑ/Δ15 σε συνεργασία με το ΣΠΟΑ/Γ.

   Η ακριβής διάρκεια και θεματικές ενότητες των βασικών, ειδικών και επαναληπτικών εκπαιδεύσεων για κάθε συγκεκριμένο φορέα που υποβάλλει αίτηση εκπαίδευσης, καθορίζεται από την ΥΠΑ/Δ15 βάσει του αντικειμένου και του όγκου δραστηριοτήτων του εκάστοτε φορέα, καθώς και του αριθμού των εκπαιδευομένων, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα στο Μέρος Β και Γ του παρόντος.

   Η ΥΠΑ/Δ15 διατηρεί επίσης το δικαίωμα αναπροσαρμογής των θεματικών ενοτήτων και της ελάχιστης διάρκειας ανάπτυξής τους που αναφέρονται στο Μέρος Β του παρόντος ανάλογα με το εύρος των δραστηριοτήτων των φορέων, όπως επίσης και σε περίπτωση που λόγω νεώτερων διεθνών ή ευρωπαϊκών απαιτήσεων επιβάλλεται αναμόρφωση της εκπαιδευτικής ύλης ή της διάρκειάς της.

   2.5. Ως μέθοδοι εκπαιδεύσεων, όπως ειδικότερα προβλέπεται στο Μέρος Β και Γ του παρόντος, θεωρούνται:

   Οι διαλέξεις, οι οποίες είναι εμπλουτισμένες με ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό, πρακτικά παραδείγματα (π.χ. ανάλυση πραγματικών περιστατικών - case studies) και τεχνικές διατήρησης του ενδιαφέροντος (π.χ. σύντομες άτυπες δοκιμασίες με ερωτήσεις επί των εκτεθέντων σε μια ενότητα - summary tests). Σε κάθε εκπαιδευτική σειρά οι εκπαιδευόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 25, εκτός εάν η ΥΠΑ/Δ15 αιτιολογημένα εισηγηθεί διαφορετικά.

   Η πρακτική εκπαίδευση εξοικείωσης σε ελεγχόμενες συνθήκες, όπως προσομοιώσεις και ασκήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εκπαιδευτές θα είναι δύο (2) σε κάθε εκπαιδευτική σειρά. Ομοίως, οι εκπαιδευόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους δύο (2 ) σε κάθε χειριστήριο του εξομοιωτή.

   Η πρακτική εξάσκηση εξοικείωσης σε πραγματικές συνθήκες, στις οποίες εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε εργασία υπό εποπτεία (on the job training).

   2.6. Η Δ15 σε συνεργασία με το ΣΠΟΑ/Γ και οι φορείς που, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν διεξάγουν εκπαιδεύσεις αεροπορικής ασφάλειας για το προσωπικό τους, ορίζουν τους σχετικούς εκπαιδευτές και εξεταστές ανά εκπαιδευτικό αντικείμενο, που δύνανται τεκμηριωμένα να υλοποιήσουν τα σχετικά αναλυτικά εκπαιδευτικά προγράμματα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Μέρος Δ του παρόντος.

   2.7. Η Υ.Π.Α/Δ15 τηρεί τα ακόλουθα στοιχεία:

   Των εγκεκριμένων ή αποδεκτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων αεροπορικής ασφάλειας κατά φορέα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αντιστοίχως, εάν κι εφόσον ο φορέας διεξάγει ο ίδιος τις σχετικές εκπαιδεύσεις, μετά από σχετική έγκριση της ΥΠΑ/Δ15.

   Των υπευθύνων εκπαιδεύσεων αεροπορικής ασφάλειας των φορέων δραστηριότητας συναφούς με τις ελληνικές αερομεταφορές.

   Των ατόμων που έχουν οριστεί, έχουν εγκριθεί και χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτές και εξεταστές ανά εκπαιδευτικό αντικείμενο αεροπορικής ασφάλειας στην Ελλάδα.

   2.8. Η πιστή τήρηση των προβλεπόμενων στο παρόν απαιτήσεων εκπαίδευσης ελέγχεται και εποπτεύεται από την Υ.Π.Α/Δ15. Οι φορείς που παρέχουν εκπαιδεύσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν υπόκεινται σε τακτικές και έκτακτες επιθεωρήσεις στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ποιοτικού Ελέγχου της Ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας.

   2.9. Η ΥΠΑ/Δ15 προβαίνει στις αρχές κάθε έτους στον έλεγχο επάρκειας του εφαρμοζόμενου Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Αεροπορικής Ασφάλειας (π.χ εκπαιδευτικά προγράμματα, εκπαιδευτική ύλη, εκπαιδευτές) σύμφωνα με τα καταγραφέντα στοιχεία κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα, τις απόψεις/εισηγήσεις του ΣΠΟΑ/Γ και τις εκτιμώμενες προοπτικές.

   2.10. Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης ανά κατηγορία εμπλεκόμενου προσωπικού, περιγράφονται στο Μέρος Β και Γ του παρόντος.

 

ΜΕΡΟΣ Β

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ

 

   Οι θεματικές ενότητες αρχικών εκπαιδεύσεων ασφάλειας καθορίζονται κατωτέρω. Οι εκπαιδεύσεις των κατωτέρω παρ. 1 και 2.1 έως και 2.4 παρέχονται αποκλειστικά από το ΣΠΟΑ/Γ. Οι εκπαιδεύσεις των κατωτέρω παρ. 2.5 έως και 2.11 παρέχονται από το ΣΠΟΑ/Γ με την επιφύλαξη των προβλεπομένων στο Μέρος Ε της παρούσας περί ενδοεταιρικών εκπαιδεύσεων ή των ειδικότερα προβλεπόμενων στις οικείες παραγράφους του παρόντος.

 

   1. ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

   1.1. Οι κατωτέρω κατηγορίες προσώπων υποχρεούνται να υπόκεινται στην αναφερόμενη στην επόμενη παράγραφο 1.2. βασική εκπαίδευση ασφάλειας.:

   Προσωπικό διοίκησης τομέα ασφάλειας φορέα

   Ελεγκτές ασφάλειας

   Φύλακες ασφάλειας

   Επόπτες σημείων ελέγχου ασφάλειας

   1.2. Οι θεματικές ενότητες που απαιτείται να περιλαμβάνονται στην ανωτέρω εκπαίδευση είναι:

- Τρομοκρατία στην πολιτική αεροπορία.

- Διεθνής και ελληνική νομοθεσία σχετικά με την ασφάλεια πολιτικής αεροπορίας από έκνομες ενέργειες.

- Οργάνωση Τομέα ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας-Συνεργασία Φορέων και Αρχών.

- Έλεγχος πρόσβασης σε αερολιμένες.

- Συστήματα αναγνώρισης καρτών που χρησιμοποιούνται σε αερολιμένες.

- Διαδικασίες ελέγχου και αναφοράς προσώπων (challenging ).

- Διαδικασίες αναφοράς συμβάντων.

- Αναγνώριση όπλων, εκρηκτικών και λοιπών απαγορευμένων αντικειμένων.

- Ανθρώπινη συμπεριφορά και αντιδράσεις.

- Ικανότητα εμπιστευτικής επικοινωνίας.

   2. ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

   Οι θεματικές ενότητες της απαιτούμενης ειδικής εκπαίδευσης καθώς και οι επιμέρους κατηγορίες υπόχρεων προς εκπαίδευση προσώπων περιγράφονται στις κατωτέρω παραγράφους:

   2.1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΟΡΕΑ

   Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη, οργάνωση και διαχείριση των Προγραμμάτων /Διαδικασιών Ασφάλειας του φορέα καθώς και την παρακολούθηση της υλοποίησής τους στο πλαίσιο των απαιτήσεων του ΕΠΑΠΑ είναι οι κατωτέρω:

   2.1.1. Θεωρητική βασική εκπαίδευση

   Η ύλη της θεωρητικής βασικής εκπαίδευσης αναφέρεται στην παρ. 1.2 του Μέρους Β του παρόντος.

   2.1.2. Θεωρητική ειδική εκπαίδευση Περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Διαδικασίες έκδοσης και ελέγχου αδειών προσώπων και οχημάτων σε ελεγχόμενους χώρους αερολιμένων και αεροπορικών εγκαταστάσεων.

- Μέτρα και διαδικασίες ασφάλειας του ΕΠΑΠΑ που αφορούν στον επιμέρους φορέα - σχετικές νομικές απαιτήσεις και τρόποι εκπλήρωσής τους.

- Γνώση των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών μορφών ποιοτικού ελέγχου της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας από έκνομες ενέργειες.

- Εξοπλισμός ασφάλειας.

- Τεχνικές ελέγχων ασφάλειας ανάλογα με τις απαιτήσεις του φορέα.

- Τεχνικές ελέγχου ασφάλειας υπό εξομοιούμενες συνθήκες.

- Τύποι έκτακτης κατάστασης-Μέθοδοι και τεχνικές αντιμετώπισής της

- Αξιοποίηση ανθρώπινου παράγοντα.

- Γενική ενημέρωση-ευαισθητοποίηση/κινητοποίηση προσωπικού σε θέματα ασφάλειας.

- Τεχνικές κατάρτισης και αξιολόγησης ασκήσεων ασφάλειας.

   Οι θεματικές ενότητες της ανωτέρω εκπαιδευτικής ύλης προσαρμόζονται ανάλογα με τη δραστηριότητα του φορέα από τον οποίο προέρχεται το εκπαιδευόμενο προσωπικό.

   Η συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων κυμαίνεται από δεκαοκτώ (18) έως τριάντα (30) εκπαιδευτικές ώρες, αναλόγως του αντικειμένου και του μεγέθους δραστηριοτήτων του φορέα, όπως προβλέπεται στην παρ.2.4 του Μέρους Α του παρόντος.

   Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, χορηγείται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης. 2.2. ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (SCREENERS ) Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας αερομεταφορών ή αυτοεξυπηρετούμενου φορέα το οποίο ασκεί καθήκοντα ελεγκτού ασφάλειας κατά την έννοια της παρ. 3.29 του Μέρους Α' του ΕΚΑΠΑ είναι οι κατωτέρω:

   2.2.1. Θεωρητική βασική εκπαίδευση

   Η ύλη της θεωρητικής βασικής εκπαίδευσης αναφέρεται στην παρ.1.2 του Μέρους Β του παρόντος.

   2.2.2. Θεωρητική ειδική εκπαίδευση

   Περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες που αναφέρονται στην κατωτέρω παρ. 2.3.2. (περί φυλάκων ασφάλειας), καθώς και τις ακόλουθες:

- Διάταξη Σημείων Ελέγχου.

- Συνεργασία μεταξύ του προσωπικού στελέχωσης σημείων ελέγχου ασφάλειας.

- Διαδικασίες ελέγχου ασφάλειας προσώπων, αντικειμένων, χειραποσκευών παραδιδόμενων αποσκευών.

- Εξαιρέσεις από έλεγχο ασφάλειας και ειδικές διαδικασίες ασφάλειας.

- Χειρισμός ειδικών κατηγοριών επιβατών και περιστατικών (δυνητικά ενοχλητικοί επιβάτες κ.α.) κατά τον έλεγχο ασφάλειας.

- Τρόποι απόκρυψης απαγορευμένων αντικειμένων και ορθή αντίδραση κατά τον έλεγχο ασφάλειας προσώπων/χειραποσκευών/αποσκευών.

- Τεχνική ελέγχου ασφάλειας προσώπων, αντικειμένων, χειραποσκευών και παραδιδόμενων αποσκευών με τα χέρια.

- Τεχνικές ελέγχου ασφάλειας προσώπων με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό ασφάλειας (πύλες ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, φορητοί ανιχνευτές μετάλλων κ.α.).

- Τεχνικές ελέγχου ασφάλειας αντικειμένων, χειραποσκευών, παραδιδόμενων αποσκευών, εταιρικού ταχυδρομείου και υλικών αερομεταφορέα με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό ασφάλειας (συσκευές ακτινοσκόπησης, συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών - EDS, εξοπλισμός ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών -ETD κ.α).

- Δυνατότητες του εξοπλισμού ασφάλειας και λοιπών χρησιμοποιούμενων μεθόδων ελέγχου ασφάλειας προσώπων/χειραποσκευών/παραδιδόμενων αποσκευών.

- Απαιτήσεις προστασίας των παραδιδόμενων αποσκευών, εταιρικού ταχυδρομείου και υλικών αερομεταφορέα.

- Διαδικασίες ασφάλειας φορτίου/ταχυδρομείου.

- Εξαιρέσεις από έλεγχο ασφάλειας του φορτίου / ταχυδρομείου και ειδικές διαδικασίες ασφάλειας.

- Τρόποι απόκρυψης απαγορευμένων αντικειμένων και ορθή αντίδραση κατά τον έλεγχο φορτίου/ ταχυδρομείου.

- Μέθοδοι ελέγχου ασφάλειας που αρμόζουν σε διάφορους τύπους φορτίων και ταχυδρομείου.

- Τεχνική ελέγχου φορτίου/ταχυδρομείου με τα χέρια.

- Τεχνικές ελέγχου ασφάλειας φορτίου και ταχυδρομείου με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό ασφάλειας (συσκευές ακτινοσκόπησης -X-RAYS, συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών-EDS, εξοπλισμός ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών -ETD κ.α).

- Δυνατότητες του εξοπλισμού ελέγχου ασφάλειας του φορτίου/ταχυδρομείου ή των χρησιμοποιούμενων μεθόδων ελέγχου ασφάλειας.

- Απαιτήσεις μεταφοράς και προστασίας παραδιδόμενου φορτίου/ταχυδρομείου.

- Διαδικασίες ασφάλειας στην αλυσίδα εφοδιασμού αεροσκαφών και αερολιμένα.

- Τεχνικές ελέγχου ασφάλειας προμηθειών πτήσης και προμηθειών αερολιμένα.

- Απαιτήσεις μεταφοράς και προστασίας προμηθειών πτήσης και προμηθειών αερολιμένα.

   2.2.3. Πρακτική Εκπαίδευση

- Στελέχωση και διάταξη του προσωπικού στο σημείο ελέγχου ασφάλειας επιβατών/ χειραποσκευών σε περιβάλλον προσομοίωσης και σε όλες τις θέσεις εργασίας

- Τεχνική ελέγχου ασφάλειας προσώπων, χειραποσκευών και παραδιδόμενων αποσκευών με τα χέρια -τρόποι απόκρυψης απαγορευμένων αντικειμένων και ορθή αντίδραση.

- Χειρισμός του εξοπλισμού ελέγχου ασφάλειας.

- Τεχνικές ελέγχου ασφάλειας προσώπων με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό ασφάλειας (πύλες ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, φορητοί ανιχνευτές μετάλλων κ.α.).

- Τεχνικές ελέγχου ασφάλειας χειραποσκευών, παραδιδόμενων αποσκευών με ακτινοσκοπικό εξοπλισμό σε εξομοιούμενες συνθήκες - Ορθή ερμηνεία των εικόνων που παράγει ο εξοπλισμός ασφάλειας.

   Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης καθορίζεται σε εξήντα (60) εκπαιδευτικές ώρες συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων (επί της θεωρητικής, πρακτικής εκπαίδευσης και επί της εκπαίδευσης προσομοίωσης) διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και τη διενέργεια εξετάσεων, χορηγείται στους επιτυχόντες Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Καταλληλότητας (ΠΕΚ), το οποίο συνοδεύεται από το Δελτίο Ισχύος Πιστοποιητικού (ΔΙΠ) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ΕΚΑΠΑ.

   2.2.4. Πρακτική εξάσκηση (υπό εποπτεία)

   Πέραν των ανωτέρω για την απόκτηση άδειας ελεγκτή ασφάλειας, απαιτείται και πρακτική εξάσκηση στα καθήκοντα του ελεγκτή ασφάλειας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 12.4.2.1.ε του μέρους Α' του ΕΚΑΠΑ.

   2.2.5. Εκπαίδευση σε περιορισμένα καθήκοντα ελεγκτή ασφάλειας

Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το προσωπικό των ενδιαφερόμενων φορέων δεν προορίζεται να ασκήσει το σύνολο των καθηκόντων του ελεγκτή ασφάλειας κατά την έννοια της παρ. 3.29 του μέρους Α' του ΕΚΑΠΑ, αλλά μόνον:

   α) καθήκοντα ελέγχων ασφάλειας προσώπων, μεταφερόμενων αντικειμένων, χειραποσκευών, αποσκευών, εταιρικού ταχυδρομείου και υλικών αερομεταφορέα, ή

   β) καθήκοντα ελέγχων ασφάλειας φορτίου/ταχυδρομείου και προμηθειών πτήσης/ προμηθειών αερολιμένα, οι θεματικές ενότητες της ανωτέρω θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης αναπροσαρμόζονται καταλλήλως από την ΥΠΑ/Δ15 και η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξής τους καθορίζεται σε:

   i) πενήντα τέσσερις (54) εκπαιδευτικές ώρες για την ανωτέρω περίπτωση (α) συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων (επί της θεωρητικής, πρακτικής εκπαίδευσης και επί της εκπαίδευσης προσομοίωσης) διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών ή

   ii) σαράντα δύο (42) εκπαιδευτικές ώρες για την ανωτέρω περίπτωση (β) συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων (επί της θεωρητικής και επί της εκπαίδευσης προσομοίωσης) διάρκειας τριών (3) ωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και τη διενέργεια εξετάσεων, χορηγείται στους επιτυχόντες Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Καταλληλότητας (ΠΕΚ), το οποίο συνοδεύεται από το Δελτίο Ισχύος Πιστοποιητικού (ΔΙΠ) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ΕΚΑΠΑ.

   Σε περίπτωση άσκησης μέρους των καθηκόντων της περ. β. οι ελάχιστες εκπαιδευτικές ώρες διαμορφώνονται κατ' αναλογία του αντικειμένου

   2.2.6. Όταν χορηγηθείσα άδεια ελεγκτή ασφάλειας, κατόχου απολυτηρίου γυμνασίου, ανακαλείται βάσει των περιπτώσεων (γ) και (δ) της παρ.12.4.3 του ΕΚΑΠΑ, για τη χορήγηση τυχόν νέας άδειας εφαρμόζεται κατ' αναλογία το τρίτο εδάφιο της παρ.12.4.2.1.(γ) του ΕΚΑΠΑ περί επάρκειας του απολυτηρίου γυμνασίου.

   2.3. ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

   Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας αερομεταφορών ή αυτοεξυπηρετούμενου φορέα, το οποίο ασκεί καθήκοντα φύλακα ασφάλειας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ΕΚΑΠΑ είναι οι κατωτέρω:

   2.3.1. Θεωρητική βασική εκπαίδευση

Η ύλη της βασικής εκπαίδευσης αναφέρεται στην παρ. 1.2 του Μέρους Β του παρόντος.

   2.3.2. Θεωρητική ειδική εκπαίδευση Περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Διαδικασίες διακίνησης οχημάτων σε υποκείμενους προς έλεγχο χώρους αερολιμένα και αεροπορικών εγκαταστάσεων.

- Εξαιρέσεις και ειδικές διαδικασίες ασφάλειας διακίνησης οχημάτων.

- Αδειες εισόδου οχημάτων.

- Τρόποι απόκρυψης απαγορευμένων αντικειμένων σε οχήματα.

- Τεχνικές εξέτασης οχημάτων.

- Εξοπλισμός εξέτασης οχημάτων.

- Διαδικασίες διακίνησης προσώπων και αντικειμένων που μεταφέρουν σε υποκείμενους προς έλεγχο χώρους αερολιμένα και αεροπορικών εγκαταστάσεων.

- Εξαιρέσεις και ειδικές διαδικασίες διακίνησης προσώπων

- Χειρισμός ειδικών κατηγοριών προσώπων (δυνητικά ενοχλητικοί επιβάτες κ.α.).

- Αδειες εισόδου προσώπων.

- Διαδικασίες επιτήρησης και περιπολιών.

- Ασφάλεια αεροσκαφών.

- Ανάλυση αρμοδιοτήτων κρατικών αρχών και ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας αερομεταφορών.

- Αντίδραση σε ανίχνευση απαγορευμένων αντικειμένων.

- Τεχνικές αυτοπροστασίας.

- Καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

   Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε δεκαοκτώ (18) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την διενέργεια εξετάσεων, χορηγείται στους επιτυχόντες Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Καταλληλότητας (ΠΕΚ) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ΕΚΑΠΑ.

   2.4. ΕΠΟΠΤΕΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

   Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης των ελεγκτών ασφάλειας, οι οποίοι ασκούν καθήκοντα επόπτη σημείου ελέγχου ασφάλειας είναι οι κατωτέρω:

   2.4.1. Θεωρητική ειδική εκπαίδευση

   Περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες που αναφέρονται στην ανωτέρω παρ.2.2. καθώς και τις ακόλουθες:

- Οργάνωση και Διοίκηση σημείων ελέγχου.

- Χειρισμός ειδικών περιπτώσεων.

- Συνεργασία με τις Αρχές.

- Τεχνικές ελέγχου πλήθους.

- Διατήρηση ομαλής ροής ελέγχου.

- Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού.

- Επίλυση διαφορών.

- Παροχή συμβουλών, εποπτεία πρακτικής εξάσκησης. Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των ανωτέρω πρόσθετων θεματικών ενοτήτων καθορίζεται σε (6) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ΕΚΑΠΑ.

   2.5. ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού της παραγράφου αυτής είναι οι κατωτέρω:

   2.5.1. Θεωρητική εκπαίδευση

Η εκπαίδευση των προσώπων αυτών περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Τρόπος προστασίας αεροσκαφών και πρόληψη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης

- Διαδικασίες σφράγισης αεροσκαφών κατά περίπτωση.

- Αδειες εισόδου - συστήματα αναγνώρισης καρτών που χρησιμοποιούνται σε αερολιμένες.

- Διαδικασίες ελέγχου και αναφοράς προσώπων (challenging).

- Διαδικασίες αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε έξι (6) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης.

   2.6. ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού της παραγράφου αυτής είναι οι κατωτέρω:

   2.6.1. Θεωρητική εκπαίδευση

Η εκπαίδευση των προσώπων αυτών περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Απαιτήσεις έρευνας ασφάλειας αεροσκαφών.

- Γνώση της διαρρύθμισης του/των τύπου/ων αεροσκαφών στους οποίους ο ενδιαφερόμενος εκτελεί έρευνα ασφάλειας.

- Αναγνώριση απαγορευμένων αντικειμένων.

- Γνώση του τρόπου απόκρυψης απαγορευμένων αντικειμένων και ορθή αντίδραση.

- Διαδικασία έρευνας αεροσκάφους.

   Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε (6) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης.

   Σε περίπτωση που η εκπαίδευση στη θεματική ενότητα «Γνώση της διαρρύθμισης του/των τύπου/ων αεροσκαφών στους οποίους ο ενδιαφερόμενος εκτελεί έρευνα ασφάλειας» δεν είναι δυνατόν να παρασχεθεί από εκπαιδευτές της ΥΠΑ, η ανωτέρω βεβαίωση χορηγείται, μόνον μετά από έγγραφη δήλωση του αερομεταφορέα ότι διενεργήθηκε από τον ίδιο σχετική εκπαίδευση εξοικείωσης επί του συγκεκριμένου/ων τύπου/ων α/φους/ων.

   2.7. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

   Το προσωπικό που ασχολείται με τον έλεγχο αποδοχής (check-in) και επιβίβασης (boarding) επιβατών εμπορικής πτήσης, αλλά και την εν γένει προώθηση προσώπων σε πτήσεις (π.χ. επιβαινόντων σε πτήση ίδιας χρήσης - own use flight), επιβάλλεται προ της ανάληψης εργασίας να έχει ενημερωθεί για τις απαιτήσεις προστασίας των πτήσεων από έκνομες ενέργειες που αφορούν στην εργασία του και να έχει εκπαιδευτεί στα αντικείμενα:

   2.7.1. Θεωρητική εκπαίδευση

   Η εκπαίδευση των προσώπων αυτών περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο ασφάλειας.

- Οργάνωση ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας- Συνεργασία φορέων και Αρχών.

- Η Τρομοκρατία στην πολιτική αεροπορία.

- Τύποι έκτακτης κατάστασης-Γνώση διαδικασιών αντίδρασης.

- Ικανότητα ορθής αντίδρασης στην ανίχνευση απαγορευμένων αντικειμένων.

- Διαδικασίες ασφάλειας προσωπικού εδάφους για την εξυπηρέτηση επιβατών (έλεγχοι ταυτοπροσωπίας επιβατών, παραλαβή /ταυτοποίηση / αντιστοίχιση αποσκευών, χειρισμός απείθαρχων, ανεπιθύμητων, απελαυνόμενων επιβατών).

- Απαιτήσεις και τεχνικές αντιστοίχισης επιβατών και αποσκευών.

- Απαιτήσεις προστασίας των υλικών αερομεταφορέα που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση επιβατών και αποσκευών.

- Διαδικασίες έκδοσης και ελέγχου αδειών προσώπων και οχημάτων σε ελεγχόμενους χώρους αεροπορικών εγκαταστάσεων.

   Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε δώδεκα (12) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης.

   2.8. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ Α/ΦΩΝ (RAMP HANDLING)

   Το προσωπικό που ασχολείται με την διακίνηση και φόρτωση αποσκευών και το προσωπικό που ασχολείται με την εξυπηρέτηση αεροσκαφών στην πίστα είτε αυτά εξυπηρετούν εμπορικές ή άλλες πτήσεις (π.χ. πτήσεις ίδιας χρήσης - own use flight), επιβάλλεται προ της υπεύθυνης ανάληψης εργασίας να έχει ενημερωθεί για τις απαιτήσεις προστασίας των πτήσεων από έκνομες ενέργειες, που αφορούν στην εργασία του και να έχει εκπαιδευτεί στα ακόλουθα αντικείμενα :

   2.8.1. Θεωρητική εκπαίδευση

   Η εκπαίδευση των προσώπων αυτών περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο ασφάλειας.

- Η Τρομοκρατία στην πολιτική αεροπορία.

- Οργάνωση ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας- Συνεργασία φορέων και Αρχών.

- Τύποι έκτακτης κατάστασης - Γνώση διαδικασιών αντίδρασης.

- Διαδικασίες και μέτρα ασφάλειας αερολιμένων και εδικών αεροπορικών εγκαταστάσεων εντός και εκτός αερολιμένων.

- Διαδικασίες ασφάλειας προσωπικού εδάφους αερομεταφορέων για τη διαχείριση αποσκευών και εξυπηρέτηση α/φών (διασφάλιση και διατήρηση ταυτοποίησης αποσκευών, ασφάλεια εφοδίων εδάφους, προστασία α/φους και αποσκευών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποσκευές ειδικής διαχείρισης, ασφάλεια λειτουργίας «Lost και Found»).

- Ασφάλεια αεροσκάφους στο έδαφος (σύμφωνα με τις θεματικές ενότητες των ανωτέρω παρ. 2.5 και 2.6).

- Διαδικασίες έκδοσης και ελέγχου αδειών προσώπων και οχημάτων σε ελεγχόμενους χώρους αεροπορικών εγκαταστάσεων.

Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε δώδεκα (12) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης.

   2.9. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ

ΦΟΡΤΙΟΥ -ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (πλην ελέγχων ασφάλειας) Α) Το προσωπικό που δραστηριοποιείται στην προετοιμασία, παραλαβή και προώθηση αερομεταφερόμενου φορτίου και ταχυδρομείου (πέραν αυτού που διενεργεί ελέγχους ασφάλειας φορτίου/ταχυδρομείου) ή που έχει πρόσβαση σε ταυτοποιήσιμο αεροπορικό φορτίο/ταχυδρομείο (πλην του προσωπικού της παρ. 2.9.Β) πρέπει να εκπαιδεύεται, προ της ανάληψης των καθηκόντων του, στα παρακάτω θέματα ασφάλειας αερομεταφορών:

   2.9.1. Θεωρητική εκπαίδευση

Η εκπαίδευση των προσώπων αυτών περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο ασφάλειας.

- Η Τρομοκρατία στην πολιτική αεροπορία.

- Τύποι έκτακτης κατάστασης- Γνώση διαδικασιών αντίδρασης.

- Διαδικασίες ασφάλειας διακίνησης αερομεταφερόμενου φορτίου, ταχυδρομείου (έλεγχοι ταυτοπροσωπίας παραδίδοντος, αποθήκευση και διασφάλιση αποστολών κ.α.).

- Υποχρεώσεις και ευθύνες προσώπων που εφαρμόζουν διαδικασίες ασφάλειας στην αλυσίδα εφοδιασμού.

- Γνώση διαδικασιών ελέγχου προσώπων (challenging) και αναφοράς (reporting) - τήρησης αρχείου.

- Όπλα - Εκρηκτικές ουσίες και συσκευές - Στοιχεία επικίνδυνων υλικών

- Ικανότητα αναγνώρισης απαγορευμένων αντικειμένων.

- Ικανότητα ορθής αντίδρασης στην ανίχνευση απαγορευμένων αντικειμένων.

- Δυνατοί τρόποι απόκρυψης απαγορευμένων αντικειμένων.

- Διαδικασίες έκδοσης και ελέγχου αδειών προσώπων και οχημάτων σε ελεγχόμενους χώρους αεροπορικών εγκαταστάσεων.

- Απαιτήσεις προστασίας φορτίου και ταχυδρομείου.

- Γνώση απαιτήσεων μεταφοράς φορτίου (κατά περίπτωση).

Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε δώδεκα (12) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης.

   Β) Το προσωπικό εγκαταστάσεων διακίνησης αερομεταφερόμενου φορτίου που δεν εντάσσεται στην ανωτέρω περ. (Α) αλλά έχει πρόσβαση σε ταυτοποιήσιμο φορτίο/ταχυδρομείο των υπόψη φορέων καθώς και το προσωπικό του μεταφορέα (haulier) που δραστηριοποιείται στη μεταφορά φορτίου και ταχυδρομείου το οποίο έχει υποβληθεί σε διαδικασίες ασφαλείας και μεταφέρεται για λογαριασμό εγκεκριμένου μεταφορικού γραφείου, γνωστού αποστολέα ή συμβεβλημένου αποστολέα, πρέπει να έχει παρακολουθήσει γενική εκπαίδευση ευαισθητοποίησης προ της ανάληψης των καθηκόντων του στα παρακάτω θέματα:

   2.9.2. Θεωρητική εκπαίδευση

- Διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο ασφάλειας

- Η Τρομοκρατία στην πολιτική αεροπορία

- Γνώση διαδικασιών ασφάλειας και συναφών νομικών απαιτήσεων

- Γνώση διαδικασιών αναφοράς περιστατικών (reporting)

- Ικανότητα ορθής αντίδρασης σε περιστατικά σχετιζόμενα με την ασφάλεια

   Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε δύο (2) εκπαιδευτικές ώρες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του προσωπικού του μεταφορέα (haulier) της παρούσας παραγράφου 2.9.Β δύναται να παρέχεται και από το συνεργαζόμενο εγκεκριμένο μεταφορικό γραφείο, γνωστό αποστολέα ή συμβεβλημένο αποστολέα κατ' αναλογία των προβλεπόμενων στη παρ. 3 του Μέρους Δ και στις παρ. 1 και 4 του Μέρους

   Ε. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους Βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης. Πριν τη χορήγηση της βεβαίωσης οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να επιδείξουν ότι κατανοούν όλα τα θέματα των ανωτέρω ενοτήτων.

   2.10 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΥΛΙΚΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ (πλην ελέγχων ασφάλειας)

   Α) Το προσωπικό που δραστηριοποιείται στην εφαρμογή διαδικασιών ασφάλειας εταιρικού ταχυδρομείου, υλικών αερομεταφορέων, προμηθειών πτήσεων και προμηθειών αερολιμένων (πέραν αυτού που διενεργεί ελέγχους ασφάλειας) πρέπει να εκπαιδεύεται, προ της ανάληψης των καθηκόντων του, στα παρακάτω θέματα ασφάλειας αερομεταφορών.

   2.10.1. Θεωρητική εκπαίδευση

Η εκπαίδευση των προσώπων αυτών περιλαμβάνει κατά περίπτωση τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο ασφάλειας.

- Η Τρομοκρατία στην πολιτική αεροπορία.

- Υποχρεώσεις και ευθύνες προσώπων που εφαρμόζουν διαδικασίες ασφάλειας.

- Διαδικασίες έκδοσης και ελέγχου αδειών προσώπων και οχημάτων σε ελεγχόμενους χώρους αεροπορικών εγκαταστάσεων.

- Διαδικασίες ασφάλειας διακίνησης εταιρικού ταχυδρομείου, υλικών αερομεταφορέων, προμηθειών πτήσεων και προμηθειών αερολιμένα.

- Γνώση διαδικασιών ελέγχου προσώπων (challenging) και αναφοράς (reporting)- τήρησης αρχείου.

- Απαιτήσεις προστασίας του εταιρικού ταχυδρομείου, των υλικών αερομεταφορέα, των προμηθειών πτήσης και προμηθειών αερολιμένα κατά περίπτωση.

- Απαιτήσεις μεταφοράς, κατά περίπτωση.

- Όπλα - Εκρηκτικές ουσίες και συσκευές - Δυνατοί τρόποι απόκρυψης απαγορευμένων αντικειμένων.

- Ικανότητα αναγνώρισης απαγορευμένων αντικειμένων και ορθής αντίδρασης σε περίπτωση ανίχνευσής τους.

- Τύποι έκτακτης κατάστασης - Γνώση διαδικασιών αντίδρασης.

Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε δώδεκα (12) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης.

   Β) Το προσωπικό προμηθευτών πτήσεων και προμηθευτών αερολιμένων που δεν εντάσσεται στην ανωτέρω περ. (Α) αλλά έχει πρόσβαση σε προμήθειες πτήσης ή προμήθειες αερολιμένα των υπόψη φορέων καθώς και το προσωπικό του μεταφορέα (haulier) που έχει πρόσβαση σε προμήθειες πτήσης / αερολιμένα οι οποίες έχουν υποβληθεί σε διαδικασίες ασφαλείας και μεταφέρονται για λογαριασμό εγκεκριμένου προμηθευτή προμηθειών πτήσης ή γνωστού προμηθευτή προμηθειών πτήσης / αερολιμένα, πρέπει να έχει παρακολουθήσει γενική εκπαίδευση ευαισθητοποίησης πριν του χορηγηθεί πρόσβαση στις ανωτέρω προμήθειες, στα παρακάτω θέματα:

   2.10.2 Θεωρητική εκπαίδευση

- Διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο ασφάλειας

- Η Τρομοκρατία στην πολιτική αεροπορία

- Γνώση διαδικασιών ασφάλειας και συναφών νομικών απαιτήσεων

- Γνώση διαδικασιών αναφοράς περιστατικών (reporting)

- Ικανότητα ορθής αντίδρασης σε περιστατικά σχετιζόμενα με την ασφάλεια

   Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε δύο (2) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης. Πριν τη χορήγηση της βεβαίωσης οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να επιδείξουν ότι κατανοούν όλα τα θέματα των ανωτέρω ενοτήτων.

   Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της παρούσας παραγράφου 2.10. δύνανται να παρέχονται και από την εδρεύουσα στον Αερολιμένα Κρατική Αεροπορική Αρχή.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της παραγράφου 2.10. Β δύναται να παρέχεται και από το αρμόδιο Τμήμα Ασφάλειας του Αερολιμένα καθώς και από το συνεργαζόμενο εγκεκριμένο προμηθευτή προμηθειών πτήσης ή το γνωστό προμηθευτή προμηθειών πτήσης / αερολιμένα κατ' αναλογία των προβλεπόμενων στη παρ. 3 του Μέρους Δ και στις παρ. 1 και 4 του Μέρους Ε.

   2.11. ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ

Το ιπτάμενο προσωπικό θαλάμου διακυβέρνησης και θαλάμου επιβατών μεταφορικού αεροσκάφους πρέπει να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την προσφερόμενη από το Σ.ΠΟ.Α/Γ αρχική ή επαναληπτική εκπαίδευση ασφάλειας, καθώς και την σχετική πρακτική του ενημέρωση - εξοικείωση στο σχεδιασμό ασφάλειας του φορέα στον οποίο υπηρετεί, πριν από την υπεύθυνη ανάληψη των καθηκόντων του.

Στα αξιολογούμενα γνωστικά αντικείμενα της προσφερόμενης από το Σ.ΠΟ.Α/Γ θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης του προσωπικού αυτής της κατηγορίας, πρέπει να περιλαμβάνονται, κατ' ελάχιστον τα εξής:

   2.11.1. Θεωρητική εκπαίδευση

Η εκπαίδευση των προσώπων αυτών περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο.

- Η Τρομοκρατία στην πολιτική αεροπορία.

- Οργάνωση ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας - Συνεργασία φορέων και Αρχών.

- Τύποι έκτακτης κατάστασης - Γνώση διαδικασιών αντίδρασης.

- Μέτρα ασφάλειας εν πτήσει.

- Διαδικασίες και μέτρα ασφάλειας αερολιμένων και εδικών αεροπορικών εγκαταστάσεων εντός και εκτός αερολιμένων.

- Απαγορευμένα αντικείμενα.

- Όπλα - Εκρηκτικές ουσίες και συσκευές.

- Διαδικασίες έκδοσης και ελέγχου αδειών προσώπων και οχημάτων σε ελεγχόμενους χώρους αεροπορικών εγκαταστάσεων.

- Ασφάλεια α/φους στο έδαφος (έρευνα ασφάλειας α/ φους - προστασία, σύμφωνα με τις θεματικές ενότητες των ανωτέρω παρ. 2.5 και 2.6).

- Διαχείριση κρίσης εν πτήσει λόγω απειλής και εκδήλωσης έκνομης ενέργειας.

- Αντιμετώπιση κρουσμάτων απείθαρχων επιβατών. 2.11.2 Πρακτική εκπαίδευση

- Τεχνικές αυτοάμυνας - Τεχνικές αναίμακτης καταστολής (εφόσον απαιτηθεί).

Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε δώδεκα (12) εκπαιδευτικές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης χορηγείται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση εκπαίδευσης χειριστών ελικοπτέρων ή γενικότερα αεροσκαφών που επιχειρούν εκτός αερολιμένων - οι οποίοι βάσει προγράμματος ασφαλείας του αερομεταφορέα διενεργούν ελέγχους ασφαλείας επιβατών, χειραποσκευών και αποσκευών - προβλέπεται επιπλέον των ανωτέρω, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην θεματική ενότητα «Τεχνικές ελέγχου ασφάλειας προσώπων, χειραποσκευών και αποσκευών» συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δύο (2) ωρών.

   2.12. ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΠΛΗΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ - ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

   Τα πρόσωπα πλην των επιβατών που ζητούν πρόσβαση σε αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές ασφάλειας χωρίς συνοδεία και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των παρ. 2.1-2.11, παρακολουθούν εκπαίδευση ευαισθητοποίησης όσον αφορά στην ασφάλεια πριν λάβουν τη σχετική άδεια πρόσβασης από τον αερολιμένα. Η εκπαίδευση της παρούσας παραγράφου παρέχεται και στους μεταφορείς (haulier) των παρ.2.9.Β και 2.10.Β που ζητούν ασυνόδευτη πρόσβαση σε αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές ασφάλειας αερολιμένων πέραν της προβλεπόμενης εκπαίδευσης στις εν λόγω παραγράφους.

   2.12. 1. Εκπαίδευση ευαισθητοποίησης

   Η εκπαίδευση των προσώπων αυτών περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Γνώση προηγούμενων εκνόμων ενεργειών στην πολιτική αεροπορία και των σύγχρονων απειλών.

- Οργάνωση ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας - Συνεργασία φορέων και Αρχών.

- Γνώση των υποχρεώσεων και ευθυνών του φορέα στον οποίο υπηρετούν βάσει του ΕΠΑΠΑ.

- Γνώση των Δελτίων Ταυτότητας που χρησιμοποιούνται στον αερολιμένα.

- Κατανόηση των διαδικασιών ελέγχου πρόσβασης, της διάταξης των σημείων ελέγχων ασφάλειας και της διαδικασίας των σχετικών ελέγχων.

- Γνώση διαδικασιών αναφοράς (reporting).

- Ικανότητα ορθής αντίδρασης σε συμβάντα ασφάλειας (απειλές, εκκενώσεις χώρων κ.λπ.).

Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να επιδείξουν ότι κατανοούν όλα τα θέματα των ανωτέρω ενοτήτων πριν λάβουν άδεια πρόσβασης χωρίς συνοδεία σε αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές ασφάλειας. Η εκπαίδευση ευαισθητοποίησης (διάρκειας τεσσάρων ωρών) παρέχεται από τον αερολιμένα, μετά δε την ολοκλήρωσή της χορηγείται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

   2.13. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΛΛ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΕΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

   Το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ και των Μονάδων του ΓΕΑ (προκειμένου για αεροδρόμια κοινής χρήσης με την ΥΠΑ) το οποίο δραστηριοποιείται: α) στην επιτήρηση και φύλαξη εγκαταστάσεων από έκνομες ενέργειες και β) στην άσκηση ελέγχων ασφάλειας (screening) πρέπει να έχει παρακολουθήσει αντίστοιχη με την προβλεπόμενη στις ανωτέρω παρ. 2.2 και 2.3 του Μέρους Β του παρόντος εκπαίδευση αεροπορικής ασφάλειας. Τα σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα και οι συναφείς εξετάσεις-αξιολογήσεις διενεργούνται κατόπιν συνεργασίας της επισπεύδουσας Αρχής με την ΥΠΑ/Δ15.

   3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

   3.1. ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (IN FLIGHT SECURITY OFFICERS)

Η εκπαίδευση οπλισμένων συνοδών ασφάλειας πτήσεων - σε περίπτωση που σύμφωνα με τον ΕΚΑΠΑ απαιτηθεί η χρησιμοποίησή τους σε αεροσκάφη ελληνικού νηολογίου - πραγματοποιείται σε συνεργασία ΥΠΑ και ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες διαμορφώνουν το κατάλληλο πρόγραμμα εκπαίδευσής τους (τη διάρκεια, τις θεματικές ενότητες κ.α.) στο οποίο απαραιτήτως συμπεριλαμβάνονται και οι ακόλουθες ενότητες:

- Κατανόηση των παραμέτρων ασφάλειας πτήσεων (safety) και ασφάλειας από έκνομες ενέργειες σε περίπτωση δραστηριοποίησης συνοδών ασφάλειας στο αεροσκάφος.

- Γνώση του τρόπου χρήσης και αποθήκευσης όπλων.

- Κατανόηση των βασικών παραμέτρων του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών στα οποία θα χρησιμοποιηθούν.

- Στοιχεία επικοινωνίας ή/και συμπεριφοράς συνοδών ασφάλειας /μελών πληρώματος/ επιβατών.

   3.2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

   Στο προσωπικό της ΥΠΑ που ασκεί καθήκοντα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και στο λοιπό προσωπικό που εμπλέκεται στην εξυπηρέτηση της αεροναυτιλίας παρέχεται, μετά από σχετική περί του προγράμματος (διάρκεια, θεματικές ενότητες) εισήγηση της ΥΠΑ/Δ15, εκπαίδευση στον τομέα ασφάλειας αερομεταφορών, ως τμήμα της προβλεπόμενης κατά κλάδο βασικής εκπαίδευσής του στη Σ.ΠΟ.Α. Η Γενική Διεύθυνση Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας δύναται επίσης να εισηγείται προς την ΥΠΑ/Δ15 και για περαιτέρω εκπαιδεύσεις του ανωτέρω προσωπικού καθώς και επί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του τομέα της αεροναυτιλίας.

   3.3. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

   Επιθεωρητές ασφάλειας μερικής ή πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι έχουν επιλεγεί βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται στο Π.Δ. 165/2005 (ΦΕΚ Α 219/1-9-2005) προκειμένου να ενταχθούν στο Εθνικό Πρόγραμμα Ποιοτικού Ελέγχου της Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας υπόκεινται σε εκπαίδευση στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

   3.3.1. Θεωρητική ειδική εκπαίδευση

   Πέραν από τις θεματικές ενότητες της παρ. 2.1 του Μέρους Β του παρόντος, η οποία πρέπει να αποτελεί το βασικό γνωστικό αντικείμενο των επιθεωρητών της κατηγορίας αυτής, η θεωρητική ειδική εκπαίδευση περιλαμβάνει και τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Εθνικές κανονιστικές διατάξεις που αφορούν την άσκηση των καθηκόντων, το ρόλο και τα δικαιώματα των επιθεωρητών εντός της επικράτειας. Οδηγίες και ακολουθούμενες πρακτικές.

- Μεθοδολογία και τεχνικές δραστηριοτήτων παρακολούθησης συμμόρφωσης.

Διαδικασίες αποτύπωσης και τεκμηρίωσης διαπιστώσεων. Ταξινόμηση ευρημάτων.

- Κατανόηση των εφαρμοζόμενων μέτρων ασφάλειας κατά το ΕΠΑΠΑ και του τρόπου εφαρμογής τους στις εξεταζόμενες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων:

   Κατανόηση των αρχών ασφάλειας.

   Κατανόηση των εποπτικών καθηκόντων.

   Κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν τις επιδόσεις του ανθρώπου.

- Γνώση των διαδικασιών ελέγχων ασφάλειας και ελέγχου πρόσβασης σε αερολιμένες.

- Γνώση των συστημάτων αναγνώρισης καρτών που χρησιμοποιούνται σε αερολιμένες.

- Εξοπλισμός και εν γένει τεχνολογίες ασφάλειας που υποστηρίζουν ή επηρεάζουν την ασφάλεια (τύποι συσκευών ή συστημάτων, αρχές επί των οποίων βασίζονται, όρια απόδοσης αυτών).

- Αναγνώριση όπλων, εκρηκτικών και λοιπών απαγορευμένων αντικειμένων.

   3.3.2. Πρακτική εκπαίδευση

   Επιτόπια πρακτική άσκηση καθηκόντων επιθεωρητού προτύπων ασφάλειας από έκνομες ενέργειες σε αερολιμένα ή / και σε άλλες αεροπορικές εγκαταστάσεις

   Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε τριάντα (30) εκπαιδευτικές ώρες. Η εκπαίδευση αυτή παρέχεται από to ΣΠΟ-Α/Γ. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την διενέργεια εξετάσεων, χορηγείται στους επιτυχόντες βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της σχετικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Εθνικό Πρόγραμμα Ποιοτικού Ελέγχου της Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου στη συνέχεια να χορηγηθεί πιστοποιητικό Επιθεωρητή Ασφάλειας.

   3.4. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Επιθεωρητές Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης Ασφάλειας, οι οποίοι έχουν επιλεγεί βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται στο Π.Δ. 165/2005 προκειμένου να ενταχθούν στο Εθνικό Πρόγραμμα Ποιοτικού Ελέγχου της Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας, υπόκεινται σε εκπαίδευση στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

   3.4.1. Θεωρητική εκπαίδευση

Περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Εθνικές κανονιστικές διατάξεις που αφορούν την άσκηση των καθηκόντων, το ρόλο και τα δικαιώματα των επιθεωρητών εντός της επικράτειας. Οδηγίες και ακολουθούμενες πρακτικές.

- Μεθοδολογία διεξαγωγής τεχνικών ελέγχων της αξιοπιστίας των ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης της ασφάλειας.

- Διαδικασίες αποτύπωσης και τεκμηρίωσης διαπιστώσεων. Ταξινόμηση ευρημάτων.

- Αναγνώριση όπλων, εκρηκτικών και λοιπών απαγορευμένων αντικειμένων.

- Ηλεκτρονικός εξοπλισμός ασφάλειας (τύποι συσκευών ή συστημάτων ασφάλειας, όρια απόδοσης αυτών).

- Κατανόηση των εφαρμοζόμενων ελέγχων ασφαλείας για την κατάλληλη απόδοση του ανωτέρω εξοπλισμού.

- Απαιτήσεις διαδικασιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης.

- Ακτινοβολούμενη ενέργεια συσκευών ή συστημάτων ασφάλειας και μέτρηση αυτής στον περιβάλλοντα χώρο.

   3.4.2 Πρακτική εκπαίδευση

- Τεχνικοί έλεγχοι του εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος στη ΣΠΟΑ.

- Επιτόπια πρακτική εξάσκηση καθηκόντων επιθεωρητού Ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης ασφάλειας σε αερολιμένα ή/ και σε άλλες αεροπορικές εγκαταστάσεις.

Η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) εκπαιδευτικές ώρες. Η εκπαίδευση αυτή παρέχεται από to ΣΠΟΑ/Γ. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την διενέργεια εξετάσεων, χορηγείται στους επιτυχόντες βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της σχετικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Εθνικό Πρόγραμμα Ποιοτικού Ελέγχου της Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου στη συνέχεια να χορηγηθεί Πιστοποιητικό Επιθεωρητή Ασφάλειας.

   3.5. ΕΠΙΚΥΡΩΤΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

   3.5.1. Επικυρωτές αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ οι οποίοι έχουν επιλεγεί από την ΥΠΑ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία ΤΟΑ, προκειμένου να διεξάγουν επικυρώσεις αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ πρέπει να υπόκεινται σε εκπαίδευση στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

(1) γενικές αρχές αεροπορικής ασφάλειας της Ευρ. Ένωσης και πρότυπα αεροπορικής ασφάλειας του ΔΟΠΑ·

(2) ειδικά πρότυπα ασφαλείας που σχετίζονται με τη δραστηριότητα που υποβάλλεται στη διαδικασία επικύρωσης και τρόπος εφαρμογής τους στη πράξη·

(3) εξοπλισμός και εν γένει τεχνολογίες ασφάλειας που υποστηρίζουν ή επηρεάζουν την ασφάλεια (τύποι συσκευών ή συστημάτων, αρχές επί των οποίων βασίζονται, όρια απόδοσης αυτών)

(4) τεχνικές σχετικές με τη διαδικασία επικύρωσης Η ανωτέρω εκπαίδευση δύναται να παρέχεται από αναγνωρισμένα από την ΥΠΑ εκπαιδευτικά κέντρα του εξωτερικού ή από την ΥΠΑ/ΣΠΟΑ. Στην τελευταία περίπτωση η ελάχιστη συνολική διάρκεια ανάπτυξης των πιο πάνω θεμάτων καθορίζεται σε τριάντα (30) εκπαιδευτικές ώρες.

   3.5.2. Η εκπαίδευση των κατάλληλων υπαλλήλων ΥΠΑ προκειμένου να διενεργήσουν επικυρώσεις αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ παρέχεται από εξειδικευμένους στον τομέα αυτό επιθεωρητές της Δ15 στα πλαίσια της παρ.5 του Μέρους Γ του παρόντος ή στη ΣΠΟΑ. Στην περίπτωση αυτή είναι δυνατόν να αποκλεισθούν θεματικές ενότητες της παρ.3.5.1., οι οποίες έχουν ήδη καλυφθεί από προηγούμενες σχετικές εκπαιδεύσεις. Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης υπαλλήλους παρέχεται σχετική βεβαίωση

   3.6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

   3.6.1. Ηλεκτρονικοί υπάλληλοι της ΥΠΑ που ασχολούνται με τη συντήρηση και αξιολόγηση επιδόσεων συσκευών και συστημάτων εξοπλισμού ασφάλειας σε Μονάδες ευθύνης ΥΠΑ πρέπει να έχουν παρακολουθήσει πέραν της βασικής εκπαίδευσής τους στη ΣΠΟΑ και εκείνες των προμηθευτών συσκευών ασφάλειας, εφόσον τούτο αποτελεί συμβατική τους υποχρέωση.

   3.6.2. Οι ηλεκτρονικοί υπάλληλοι στους οποίους δεν παρέχεται εκπαίδευση από τους προμηθευτές συσκευών ασφάλειας και οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν αυτές, εκπαιδεύονται στη ΣΠΟΑ, σε σειρές εξειδίκευσης στο συγκεκριμένο σύστημα ασφάλειας (π.χ EDS, ETD, CT, x-ray, access control, κ.λπ.) για έξι (6) τουλάχιστον, εκπαιδευτικές ώρες ανά σύστημα, με χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης του αντίστοιχου συστήματος.

   3.6.3. Σε περιπτώσεις ουσιώδους αναβάθμισης των υφιστάμενων συστημάτων ασφάλειας παρέχονται στους ανωτέρω υπαλλήλους, με εισήγηση της Δ/νσης Δ15, πρόσθετες εκπαιδεύσεις, η διάρκεια και η φύση των οποίων εξαρτάται από την εν λόγω αναβάθμιση.

   3.6.4. Για τη συντήρηση των συσκευών ασφάλειας του αεροπορικού φορέα ή του φορέα επιχειρησιακής εκμετάλλευσης του εξοπλισμού ασφάλειας ευθύνεται ο ίδιος ο φορέας, που χρησιμοποιεί προσωπικό, το οποίο:

   είναι διαπιστευμένο από τον Υπεύθυνο Ασφάλειας του Φορέα για διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών

   πληροί τις κατ' αντικείμενο προβλέψεις ειδικής εμπιστευτικής εκπαίδευσης για γνώση σε πλήρη έκταση των τεχνικών παραμέτρων του συστήματος ή της αντίστοιχης συσκευής από τον αντίστοιχο κατασκευαστή / προμηθευτή αυτών.

 

ΜΕΡΟΣ Γ

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

   1. Ελεγκτές ασφάλειας

   1.1. Οι ελεγκτές ασφάλειας της παρ. 2.2 του Μέρους Β του παρόντος, οι οποίοι εκτελούν ελέγχους ασφάλειας με χρήση ακτινοσκοπικών συσκευών ή συστημάτων EDS, παρακολουθούν επαναληπτική εκπαίδευση, η οποία συνίσταται σε εκπαίδευση και δοκιμασία αναγνώρισης εικόνας. Η εκπαίδευση έχει τη μορφή:

   είτε: α) μαθημάτων σε αίθουσα ή/και υπολογιστή

Για τα μαθήματα σε αίθουσα ή/και με υπολογιστή οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλονται σε εκπαίδευση και δοκιμασία αναγνώρισης εικόνας τουλάχιστον έξι (6) ώρες ανά εξάμηνο. Χρησιμοποιείται βιβλιοθήκη με τουλάχιστον 1000 εικόνες, εκ των οποίων 250 τουλάχιστον αναπαριστούν διαφορετικά αντικείμενα απειλής, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων κατασκευαστικών μερών αντικειμένων απειλής, κάθε δε αντικείμενο απειλής αποτυπώνεται από πολλές διαφορετικές όψεις. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και δοκιμασίας γίνεται απρόβλεπτη επιλογή εικόνων από τη βιβλιοθήκη.

   είτε: β) πρακτικής εξάσκησης με TIP

Για την πρακτική εξάσκηση με TIP ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εργάζεται με τον εξοπλισμό ασφάλειας τουλάχιστον το 1/3 των εργάσιμων ωρών του και η βιβλιοθήκη TIP να περιέχει τουλάχιστον 6.000 εικόνες, εκ των οποίων τουλάχιστον 1500 να αναπαριστούν διαφορετικά αντικείμενα απειλής, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστικών μερών τους, κάθε δε αντικείμενο απειλής να αποτυπώνεται από πολλές διαφορετικές όψεις.

   1.2. Οι ελεγκτές ασφάλειας που χειρίζονται σαρωτές ασφαλείας (security scanners) παρακολουθούν επαναληπτική εκπαίδευση η οποία συνίσταται σε εκπαίδευση και δοκιμασία αναγνώρισης εικόνων. Η ανωτέρω εκπαίδευση έχει τη μορφή μαθημάτων σε αίθουσα ή/και με υπολογιστή τουλάχιστον έξι (6) ώρες ανά εξάμηνο.

   Τα αποτελέσματα της δοκιμασίας των ανωτέρω παρ.1.1 και 1.2 κοινοποιούνται στον ενδιαφερόμενο και αρχειοθετούνται.

   Πέραν των επαναληπτικών εκπαιδεύσεων, οι ελεγκτές ασφάλειας, προκειμένου να διατηρούν σε ισχύ το Δελτίο Ισχύος Πιστοποιητικού τους (ΔΙΠ) υποχρεούνται σε ανά διετία επαναξιολόγηση στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας της ΥΠΑ, η οποία πραγματοποιείται κατά το δεύτερο ήμισυ της 4ωρης ενημέρωσης για τις νεώτερες εξελίξεις ασφάλειας και τεχνικές ελέγχων ασφάλειας σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ΕΚΑΠΑ. Η εν λόγω επαναξιολόγηση θεωρείται ότι καλύπτει την προβλεπόμενη στην παράγραφο αυτή απαίτηση περί επαναληπτικής εκπαίδευσης, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός δύο μηνών από την προβλεπόμενη ημερομηνία επαναληπτικής εκπαίδευσης.

   2. Το λοιπό προσωπικό των παρ. 2.1 και 2.3 έως 2.12 του Μέρους Β του παρόντος και ειδικότερα:

   Προσωπικό Διοίκησης τομέα ασφάλειας φορέα

   Φύλακες ασφάλειας

   Επόπτες σημείου ελέγχου ασφάλειας

   Πρόσωπα που αναλαμβάνουν την προστασία αεροσκαφών

   Πρόσωπα που διενεργούν έρευνα ασφάλειας αεροσκαφών

   Προσωπικό εδάφους εξυπηρέτησης επιβατών

   Προσωπικό εδάφους διαχείρισης αποσκευών και εξυπηρέτησης αεροσκαφών

   Προσωπικό διακίνησης αερομεταφερόμενου φορτίου, ταχυδρομείου

   Προσωπικό διακίνησης εταιρικού ταχυδρομείου, υλικών αερομεταφορέων, προμηθειών πτήσεων και αερολιμένων

   Ιπτάμενο προσωπικό

   Λοιπά πρόσωπα - πλην επιβατών - με πρόσβαση σε αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές ασφάλειας υπόκεινται σε επαναληπτική εκπαίδευση, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εκπαιδευτικών ωρών, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ενημέρωσή τους επί των νεώτερων εξελίξεων στον τομέα της ασφάλειας. Η επαναληπτική αυτή εκπαίδευση για το προσωπικό Διοίκησης τομέα ασφάλειας θα είναι διάρκειας τουλάχιστον έξι (6) ωρών για δε το προσωπικό των παρ. 2.9.Β, 2.10.Β και 2.12 θα είναι διάρκειας τουλάχιστον μίας ώρας. Η εκπαίδευση αυτή παρέχεται είτε από το ΣΠΟΑ/Γ είτε από τον επιμέρους φορέα στο πλαίσιο ενδοεταιρικής εκπαίδευσης (όπως προβλέπεται στο Μέρος Ε του παρόντος) είτε από το φορέα αρχικής εκπαίδευσης των παρ.2.9.Β, 2.10.Β και 2.12, τουλάχιστον ανά 5ετία ή :

   α) Σε περίπτωση που τα καθήκοντα δεν έχουν ασκηθεί επί διάστημα άνω των 6 μηνών, πριν οι ενδιαφερόμενοι επιστρέψουν στα καθήκοντα ασφάλειας και

   β) Σε περίπτωση νέων ή διευρυμένων καθηκόντων, όποτε απαιτείται για να διασφαλίζεται ότι τα πρόσωπα που εκτελούν διαδικασίες ασφάλειας ή είναι υπεύθυνα για αυτές ενημερώνονται έγκαιρα για τις νέες απειλές και τις σχετικές νομικές απαιτήσεις

 

   3. Οι Επιθεωρητές προτύπων ασφάλειας από έκνομες ενέργειες και οι Επιθεωρητές ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης ασφάλειας των παρ. 3.3 και 3.4 όπως και οι υπάλληλοι της ΥΠΑ που διενεργούν επικυρώσεις αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ της παρ. 3.5 του Μέρους Β του παρόντος επανεκπαιδεύονται στα πλαίσια της παρ. 5 του μέρους Γ του παρόντος, ανά τριετία τουλάχιστον, εκτός αν άλλως αποφασισθεί από τον Διοικητή ΥΠΑ μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δ15, προκειμένου να παραμένουν ενημερωμένοι επί των νεωτέρων εξελίξεων και επιτευγμάτων στον τομέα ασφάλειας αερομεταφορών. Μετά το πέρας της επαναληπτικής εκπαίδευσης χορηγείται σχετική βεβαίωση.

   Πρόσωπα εκτός ΥΠΑ εγκεκριμένα ως Επικυρωτές αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ επανεκπαιδεύονται ανά τριετία τουλάχιστον είτε σε αναγνωρισμένα από την ΥΠΑ εκπαιδευτικά κέντρα είτε στην ΥΠΑ/ΣΠΟΑ.

 

   4. Η ΥΠΑ/Δ15 όποτε κρίνεται σκόπιμο, δύναται να διοργανώνει ενημερωτικά σεμινάρια ειδικού τύπου προκειμένου να ενημερώσει σχετικά επί των νεωτέρων εξελίξεων στον τομέα ασφάλειας, το προσωπικό διοίκησης του τομέα ασφάλειας των δραστηριοποιούμενων αεροπορικών φορέων. Μετά την ολοκλήρωση των υπόψη σεμιναρίων χορηγούνται στο προσωπικό αυτό αντίστοιχες βεβαιώσεις.

 

   5. H ΥΠΑ/Δ15 διατηρεί τέλος το δικαίωμα διεξαγωγής εκπαιδευτικών ενημερωτικών προγραμμάτων, διάρκειας έως έξι (6) ωρών, στους υπηρετούντες υπαλλήλους της Δ15, σε ειδικά θέματα ασφάλειας αερομεταφορών που προκύπτουν λόγω νεώτερων διεθνών ή ευρωπαϊκών εξελίξεων, η ενημέρωση επί των οποίων θεωρείται απαραίτητη για την διεκπεραίωση του έργου των και στους οποίους χορηγείται σχετική βεβαίωση.

 

ΜΕΡΟΣ Δ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

 

   1. Οι εκπαιδευτές και εξεταστές επί των θεματικών ενοτήτων της αεροπορικής ασφάλειας πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία, να κατέχουν επαρκώς το διδακτέο αντικείμενο και τις εκπαιδευτικές τεχνικές του.

 

   2. Οι εκπαιδευτές (Υπάλληλοι ΥΠΑ, Κρατικών και μη φορέων, ιδιώτες) οι οποίοι μετέχουν στις εκπαιδεύσεις που διεξάγονται στο ΣΠΟΑ/Γ ορίζονται μετά από εισήγηση της Δ/νσης ΥΠΑ/Δ15, επιλέγονται από το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της ΥΠΑ και περιλαμβάνονται στην εκάστοτε ισχύουσα σχετική υπουργική απόφαση. Ως κριτήριο καταλληλότητας ορισμού εκπαιδευτή και εξεταστή σε εκπαιδευτικό αντικείμενο ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας για τη διαμόρφωση της εισήγησης της ΥΠΑ/Δ15 θεωρείται η ύπαρξη εγγράφων τεκμηρίων της θεωρητικής κατάρτισής του και της επί του αντικειμένου πρακτικής ενασχόλησής του για χρονικό διάστημα τουλάχιστον διετίας ή ως προσωπικό τομέα ασφάλειας φορέα ή σημαντικού μεγέθους αυτοτελούς μονάδος φορέα για χρονικό διάστημα πλέον της διετίας. Από την πρακτική ενασχόληση με το αντικείμενο, που ορίζεται κάποιος να διδάξει, δεν πρέπει να έχει απομακρυνθεί πλέον της τριετίας από την ημερομηνία ορισμού του.

 

   Ειδικά όσον αφορά τους υπευθύνους Γραφείων Ασφαλείας αερολιμένων, δύνανται να επιλέγονται ως εκπαιδευτές για εκπαιδεύσεις ευαισθητοποίησης που προβλέπονται στο παρόν, και προ της συμπλήρωσης διετούς απασχόλησης στο αντικείμενο αυτό.

 

   3. Οι εκπαιδευτές /εξεταστές οι οποίοι χρησιμοποιούνται στις ενδοεταιρικές εκπαιδεύσεις των επιμέρους φορέων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο κατωτέρω Μέρος Ε, πρέπει να προέρχονται από το εν ενεργεία ίδιο προσωπικό τους, να έχουν πρόσφατα τουλάχιστον διετή εμπειρία σε επιχειρησιακό τομέα αεροπορικού φορέα, κατά προτίμηση να διαθέτουν σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης συναφών σεμιναρίων από διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις (ICAO, ECAC, IATA κ.λπ.) και να έχουν περατώσει επιτυχώς, κατόπιν σχετικής γραπτής εξέτασης, την ειδική ως προς το αντικείμενο του φορέα εκπαίδευση στο ΣΠΟΑ/Γ της ΥΠΑ. Οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι, εφόσον πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, εξουσιοδοτούνται από την ΥΠΑ κατόπιν αξιολόγησης και της εκπαιδευτικής επάρκειας και ικανότητας ενός εκάστου αυτών. Η αξιολόγηση αυτή συνίσταται στην ανάπτυξη από τον αξιολογούμενο ενός θέματος υπό τη μορφή υποδειγματικής διδασκαλίας ακολουθούμενη από σχόλια/παρατηρήσεις του αξιολογητή (συνολικής διάρκειας μίας (1) εκπαιδευτικής ώρας ανά αξιολογούμενο) και εν συνεχεία παρουσίαση από τον αξιολογητή της ΣΠΟΑ/Γ των βασικών αρχών των τεχνικών διδασκαλίας, διάρκειας μίας (1) εκπαιδευτικής ώρας.

 

   4. Οι εκπαιδευτές/εξεταστές της ανωτέρω παρ.2 του Μέρους Δ δύνανται να συμμετέχουν, όταν επείγουσες ανάγκες το επιβάλλουν, μετά από σχετικό αίτημα εταιρειών, και σε ενδοεταιρικές εκπαιδεύσεις ασφάλειας φορέων που προβλέπονται στο Μέρος Ε του παρόντος, με τη σύμφωνη γνώμη της ΥΠΑ.

 

   5. Στις εκπαιδεύσεις ευαισθητοποίησης της παρ.2.12 του Μέρους Β του παρόντος δύνανται να συμμετέχουν, μετά από έγκριση της ΥΠΑ/Δ15, ως εκπαιδευτές υπάλληλοι της Αεροπορικής Αρχής των αερολιμένων με ανάλογη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο.

 

   6. Οι εκπαιδευτές που δεν ανήκουν στην ΥΠΑ ή σε άλλους κρατικούς φορείς υποβάλλονται επί πλέον σε έλεγχο του ιστορικού τους πριν εξουσιοδοτηθούν ως εκπαιδευτές, κατ' αναλογία των προβλεπομένων στην παρ.11.1.2 της ΤΟΑ1.

 

   7. Η εκπαίδευση εκπαιδευτών ασφάλειας της ανωτέρω παρ.3 του Μέρους Δ περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες που αναφέρονται στην παρ. 1.2. του Μέρους Β της παρούσας καθώς και την αντίστοιχη ειδική ανά εκπαιδευτικό αντικείμενο εκπαίδευση που προβλέπεται στην παρ.2 του Μέρους Β της παρούσας.

 

   8. Οι εκπαιδευτές αεροπορικής ασφάλειας συμμετέχουν σε περιοδικά ενημερωτικά σεμινάρια που διοργανώνει η ΥΠΑ/Δ15 σε συνεργασία με το ΣΠΟΑ/Γ, όποτε κρίνεται σκόπιμο προκειμένου να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στον τομέα ασφάλειας αερομεταφορών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η διάρκεια των επαναληπτικών αυτών εκπαιδεύσεων και οι θεματικές ενότητες διαμορφώνονται αναλόγως του όγκου της συναφούς νεώτερης νομοθεσίας και της κατηγορίας των εκπαιδευτών προς τους οποίους απευθύνονται.

 

ΜΕΡΟΣ Ε

ΕΝΔΟΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ

 

   1. ΕΝΔΟΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΡ. 2.5-2.11 ΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ Β

   Πέραν από τα οριζόμενα στις παρ. 2.5-2.11 του Μέρους Β του παρόντος η εκπαίδευση του προσωπικού αυτών των κατηγοριών δύναται να πραγματοποιείται, μετά από έγκριση της ΥΠΑ/Δ15, από τον ίδιο τον φορέα προς το ίδιο αποκλειστικά προσωπικό του.

Οι εκπαιδευτές/εξεταστές που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του Μέρους Δ του παρόντος. Στις περιπτώσεις αυτές οι φορείς υποχρεούνται να διαθέτουν εκπαιδευτική ύλη που να καλύπτει κατ ελάχιστον τις θεματικές ενότητες των ανωτέρω παρ.2.5 - 2.11 του Μέρους Β καθώς και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή (κατάλληλες αίθουσες, εποπτικά μέσα διδασκαλίας κ.λπ.) για τις σχεδιαζόμενες εκπαιδεύσεις, στοιχεία τα οποία αξιολογούνται από την ΥΠΑ/Δ15 στο πλαίσιο έγκρισης της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας των ενδιαφερόμενων φορέων. Η διάρκεια των ενδοεταιρικών εκπαιδεύσεων θα συναρτάται με τα ειδικότερα καθήκοντα του προσωπικού του φορέα προς το οποίο απευθύνονται και το μέγεθος των δραστηριοτήτων του φορέα.

   Οι φορείς μετά την ολοκλήρωση των εν λόγω εκπαιδευτικών προγραμμάτων παρέχουν στους εκπαιδευθέντες ατομικές βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης, κοινοποιώντας ονομαστικές καταστάσεις αυτών στην ΥΠΑ/Δ15.

 

   2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΑΡ. 2.5-2.6 ΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ Β

   Οι αερομεταφορείς δύνανται μετά από έγκριση της ΥΠΑ/Δ15 να πραγματοποιούν εκπαιδευτικά σεμινάρια που περιλαμβάνουν τις θεματικές ενότητες των παρ. 2.5 και 2.6 του Μέρους Β του παρόντος καθώς και εξοικείωση επί των συγκεκριμένων τύπων αεροσκαφών, στα πρόσωπα στα οποία αναθέτουν την προστασία ή/και έρευνα ασφάλειας των αεροσκαφών τους.

   Μετά την ολοκλήρωση των υπόψη σεμιναρίων ο αερομεταφορέας χορηγεί στο προσωπικό αυτό αντίστοιχες ατομικές βεβαιώσεις.

 

   3. ΕΝΔΟΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΕΠΟΠΤΩΝ, ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

   Η επαναληπτική εκπαίδευση των παρ. 1 και 2 του Μέρους Γ του παρόντος που αφορά ελεγκτές, επόπτες και φύλακες ασφάλειας δύναται να παρέχεται και ενδοεταιρικώς από την επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφάλειας ή τον αυτοεξυπηρετούμενο φορέα προς το ίδιο και μόνο προσωπικό του αντίστοιχα. Προς τον σκοπό αυτό η επιχείρηση υποχρεούται να ενημερώνει εκ των προτέρων την ΥΠΑ/Δ15 με σχετικό έγγραφο, στο οποίο θα αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα των επανεκπαιδευομένων, του υπεύθυνου εκπαίδευσης καθώς και ο τρόπος και χρόνος της επαναληπτικής εκπαίδευσης.

 

   4. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΑ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΑΡΧΕΙΑ

   Κάθε προγραμματιζόμενη εκπαιδευτική σειρά γνωστοποιείται στην ΥΠΑ/Δ15 μαζί με τις καταστάσεις εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων. Κατά την διεξαγωγή των ανωτέρω εκπαιδεύσεων η ΥΠΑ διατηρεί το δικαίωμα παρακολούθησης και επιθεώρησης των δραστηριοτήτων αυτών στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ποιοτικού Ελέγχου Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας. Οι επιμέρους φορείς υποχρεούνται να τηρούν αναλυτικό αρχείο τόσο για τις αρχικές όσο και τις επαναληπτικές ενδοεταιρικές εκπαιδεύσεις του προσωπικού τους.

   Για κάθε παράβαση των διατάξεων του Μέρους Ε του παρόντος ή σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδυναμία του ενδοεταιρικού εκπαιδευτή να παρέχει το απαιτούμενο επίπεδο εκπαίδευσης, πέραν τυχόν άλλων προβλεπόμενων κυρώσεων, η ΥΠΑ/Δ15 δύναται να προβαίνει, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης σε αναστολή από 3 μέχρι 12 μήνες, ή ανάκληση της έγκρισης παροχής ενδοεταιρικών εκπαιδεύσεων από το φορέα ή/και από τον ενδοεταιρικό εκπαιδευτή, κατ' αναλογία των προβλεπόμενων στο άρθρο 13 του Μέρους Α του ΕΚΑΠΑ»

 

’ρθρο δεύτερο

 

   Από δημοσιεύσεως της παρούσας καταργείται η υπ' αρ. ΥΠΑ/Δ15/Α/20611/1710/4-7-11 (ΦΕΚ Β 1677) απόφαση καθώς και κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις της παρούσας απόφασης.

 

   Η παρούσα απόφαση ισχύει από δημοσιεύσεώς της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

   Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.