ΕιρΕλ 8/2011

Σφράγιση - Αποσφράγιση - Απογραφή -.

 

Διαπίστωση από τον συμβολαιογράφο ότι οι σφραγίδες που είχαν τεθεί σε εργοστάσιο δεν ήταν άθικτες. Μετάβαση του αρμόδιου ειρηνοδίκη επί τόπου, βεβαίωση της κατάστασης και διαταγή κάθε πρόσφορου μέτρου κατά την κρίση του. Εν προκειμένω διατάχθηκαν ως πρόσφορα μέτρα: η αποσφράγιση των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο, η απογραφή τους προκειμένου να διαπιστωθεί η αξία τους, η συγκέντρωσή τους σε στεγασμένο χώρο του εργοστασίου με επιμέλεια του μεσεγγυούχου και διαβίβαση αντιγράφου της σχετικής αναφοράς στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

 

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ

 

ΑΡΙΘΜΟΣ 8/2011

 

Συγκροτήθηκε από την Ειρηνοδίκη Ελευσίνας Χριστοφίλη Ασημάκου και τη Γραμματέα Ελένη Μπέκα.

 

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο του στις 22-9- 2011 για να δικάσει αυτεπαγγέλτως μετά από την υπ'αοιθμ. 227/11 έκθεση βεβαίωσης της κατάστασης των σφραγισθέντων κινητών πραγμάτων της ομόρρυθμης εταιρίας με την επωνυμία «...» & ΣΙΑ ΟΕ», με έδρα την Μάνδρα Αττικής, οδός ... και κατόπιν της υπ' αριθμ. πρωτ. 553/952/22-9-2011 αναφοράς της Συμβολαιογράφου-Ελευσίνας ..., αρμοδίας για την αποσφράγιση και απογραφή των σφραγισθέντων κινητών πραγμάτων της παραπάνω ομόρρυθμης εταιρείας.

 

Η Ειρηνοδίκης με την από 2/22-9-2011 πράξη κατάθεσης όρισε, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 835 παρ.3 ΚΠολΔ, ως δικάσιμο τη σημερινή, αριθμός πινακίου 2 χωρίς κλήτευση οποιουδήποτε.

 

 

Μελέτησε τη Δικογραφία

 

Σκέφτηκε κατά το ΝΟΜΟ

 

 

Κατά τη  διάταξη του άρθρου 835 ΚΠολΔ, όποιος ενεργεί την αποσφράγιση οφείλει να εξετάσει την κατάσταση των σφραγίδων που έχουν τεθεί, αν δε οι σφραγίδες που έχουν τεθεί δεν είναι άθικτες (και την αποσφράγιση, και την αποσφράγιση ενεργεί συμβολαιογράφος ή υπάλληλος της γραμματείας διακόπτει κάθε παραπέρα ενέργεια και αυτό το αναφέρει αμέσως εγγράφως στον Ειρηνοδίκη που διέταξε την αποσφράγιση. Ο δε Ειρηνοδίκης στην περίπτωση αυτή πηγαίνει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση στον τόπο όπου έχουν τεθεί οι σφραγίδες, βεβαιώνει την κατάσταση τους και με απόφαση του διατάζει κάθε κατά την κρίση του πρόσφορο μέτρο. Ο Ειρηνοδίκης δηλαδή μεταβαίνει «αμελλητί» όπως όριζε η στην καθαρεύουσα διάταξη, στον τόπο όπου έχουν τεθεί οι σφραγίδες, βεβαιώνει σε έκθεση του την κατάσταση των σφραγίδοον και με απόφαση του χωρίς κλήτευση οποιουδήποτε, διατάσσει κάθε, κατά την κρίση του πρόσφορο μέτρο, όπως αποσφράγιση σε συνδυασμό με απογραφή και επανασφράγιση, αντικατάσταση του μεσεγγυούχου και ενημέρωση του Εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης (Βλ. Βαθρακοκοίλη, Κώόικας Πολιτικής Δικονομίας υπ' άρθρο 835).

 

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση με την υπ' αριθμ. 4275/22-9-2011 πράξη της Συμβολαιογράφου Ελευσίνας ..., η οποία συνυποβλήθηκε με την υπ' αριθμ. Πρωτ. 553/952/22-9-2011 αναφορά της εκτίθεται ότι αυτή, με την υπ'αριθμ. 38/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, ορίστηκε αρμόδια υπάλληλος για την αποσφράγιση και την απογραφή των κινητών πραγμάτων της ομόρρυθμης εταιρίας με την επωνυμία «...» & ΣΙΑ ΟΕ», με έδρα την Μάνδρα Αττικής, οδός ..., νομίμως εκπροσωπούμενης και μετέβη στο εργοστάσιο αυτής στην παραπάνω διεύθυνση για να διενεργήσει την διαταχθείσα αποσφράγιση και απογραφή, παρουσία και των ορισθέντων ως πραγματογνωμόνων, σύμφωνα με την ίδια ως άνω απόφαση 1) ..., τεχνολόγου πραγματογνώμονα, κατοίκου Νέου Ηρακλείου Αττικής, οδός ..., αριθμός ... και 2) ..., μηχανολόγου-μηχανικού, κατοίκου Αγίων Αναργύρων Αττικής, οδός ..., και με την παρουσία του ..., κατοίκου Ν. Ερυθραίας Αττικής, οδός ... και της ..., λογίστριας, ενεργούσας ως πληρεξούσιας, αντιπροσώπου και αντικλήτου της παραπάνω ομόρρυθμης εταιρείας με την επωνυμία «...» & ΣΙΑ ΟΕ», όπου η εν λόγω Συμβολαιογράφος επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο του εργοστασίου από τις τέσσερις θύρες του, ήτοι δύο της πρόσοψης και δύο της περίφραξης, αλλά διαπίστωσε ότι οι σφραγίδες που είχαν τεθεί, δεν ήταν άθικτες και για το λόγο αυτό, διέκοψε κάθε περαιτέρω ενέργεια.

 

 

Στη συνέχεια, με την υπ' αριθμ. 227/22-09-2011 έκθεση της Ειρηνοδίκη Ελευσίνας, βεβαιώνεται ότι αυτή, κατόπιν της ως άνω αναφοράς της παραπάνω Συμβολαιογράφου Ελευσίνας, ..., μετέβη χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με την παρουσία της Γραμματέως του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, ... και του δικαστικού Επιμελητή του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, ..., στο εργοστάσιο της εταιρείας με την επωνυμία «...» & ΣΙΑ ΟΕ» στη Μάνδρα Αττικής, οδός ..., αριθμός ..., όπου είχαν τεθεί οι σφραγίδες, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 253/7-12-2010 Έκθεση Σφραγίσεως της Γραμματέως του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, ..., ενεργούσας κατόπιν της υπ' αριθμ.42/2-12-2010 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, και διαπίστωσε ότι οι σφραγίδες της Υπηρεσίας που είχαν τεθεί σε λευκές ταινίες με ισπανικό κερί σε δύο κεντρικές πόρτες και σε δύο πόρτες της περίφραξης είχαν παραβιασθεί από άγνωστες αιτίες και συγκεκριμένα είχαν εξαφανισθεί παντελώς και δεν υπήρχε ίχνος σφραγίσεως πάνω σε αυτές.

 

 

Κατόπιν τούτων νόμιμα κατ' άρθρο 835 παρ.3 ΚΠολΔ το Δικαστήριο διατάσσει, κατά την κρίση του, τα εξής πρόσφορα μέτρα: την αποσφράγιση των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο της ομόρυθμης εταιρείας με την επωνυμία «...» & ΣΙΑ ΟΕ» στη Μάνδρα Αττικής, οδός ... και την απογραφή αυτών, προκειμένου να εκτιμηθεί η αξία αυτών, οριζομένων προς τούτο συμβολαιογράφου και δύο πραγματογνωμόνων. Επιπλέον πρέπει να διαταχθεί η συγκέντρωση των ευρισκομένων μέσα στο εργοστάσιο της ανωτέρω ομορρύθμου εταιρείας κινητών πραγμάτων αυτής σε στεγασμένο χώρο του εργοστασίου με επιμέλεια του μεσεγγυούχου ... και του εκμισθωτή - κυρίου του ακινήτου του εργοστασίου ...

Ακόμη πρέπει κατ' άρθρο 38 ΚΠΔ να διαβιβαστούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών τα αναφερόμενα στο διατακτικό έγγραφα.

 

Για τους λόγους αυτούς

 

Δικάζει χωρίς την κλήτευση οποιουδήποτε.

 

Διατάσσει την αποσφράγιση των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο της ομόρρυθμης εταιρείας με την επωνυμία «...» & ΣΙΑ ΟΕ» στη Μάνδρα Αττικής, οδός ... και την απογραφή αυτών.

 

Ορίζει τον συμβολαιογράφο ... με έδρα την Ελευσίνα Αττικής, οδός ..., για να διενεργήσει την αποσφράγιση και απογραφή των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται στο ως άνω εργοστάσιο σε ημέρα και ώρα που θα ορίσει αυτός ο ίδιος και θα καλέσει να παραστούν όλοι οι διάδικοι που ήταν παρόντες στη συζήτηση για την αποσφράγιση σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 38/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, για δε την εκτίμηση της αξίας ανωτέρω κινητών πραγμάτων που θα απογραφούν ορίζει πραγματογνώμονες 1) ..., τεχνολόγο, κάτοικο Ν. Ηρακλείου, οδός ..., 2) ... μηχανολό-μηχανικό κάτοικο Αγίων Αναργύρων αριθμό ...

 

Διατάσσει τη συγκέντρωση μετά την απογραφή των ως άνω κινητών πραγμάτων σε στεγασμένο χώρο του ανωτέρω εργοστασίου με επιμέλεια του μεσεγγυούχου ... και του εκμισθωτή-κυρίου του ακινήτου-εργοστασίου ...

 

Διατάσσει τη διαβίβαση, με επιμέλεια της Γραμματείας του Δικαστηρίου τούτου στον αρμόδιο Ειοαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών αντιγράφου της παρούσης, της υπ' αριθμ. 553/952/22-9-2011 αναφοράς της συμβολαιογράφου Ελευσίνας, της υπ' αριθμ. 38/2011 αποφάσεως του Δικαστηρίου τούτου, της με αριθμ. 253/2010 εκθέσεως σφραγίσεως της Γραμματέως του Δικαστηρίου τούτου καθώς και της υπ' αριθμ. 42/2010 αποφάσεως του Δικαστηρίου τούτου.

 

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στο ακροατήριό του στις 23 Σεπτεβρίου 23 Σεπτεμβρίου 2011, σε έκτακτη δημοσία συνεδρίαση.

 

Η Ειρηνοδίκης                    Η Γραμματέας