ΕιρΧανίων (ΠροσΔιατ) 28.8.2012

Υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα - Έκδοση προσωρινής διαταγής - Απαγόρευση επίσπευσης διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης - Απαγόρευση παρακράτησης από σύνταξη ποσού πέραν των 100 ευρώ μηνιαίως -.

 

Αίτηση για ρύθμιση οφειλών κατά τον νόμο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα. Έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύεται στις πιστώτριες να επισπεύσουν αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της περιουσίας του καθ’ ού και απαγορεύεται σε κάποιες από τις πιστώτριες να παρακρατούν από τον μισθό του αιτούντος ποσό πέραν των 100 ευρώ η καθεμιά μέχρι τη συζήτηση της αίτησης.

 

 

ΠΡΟΣ

 

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

 

ΑΙΤΗΣΗ

 

Του άρθρου 4 § 1 του ν. 3869/2010

 

του … και της … κατοίκου Χανίων οδός …

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 

1)Στην Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «…», που εδρεύει στην … οδός … αριθμός … και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα.

2)Στην Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «…», που εδρεύει στην … οδός … αριθμός … και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα.

3)Στην Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «…»,η οποία εδρεύει στην … οδός … αριθμός … και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα.

4)Στην Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «…»,η οποία εδρεύει στην … οδός … αριθμός … και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα.

5)Στην Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «…»και το διακριτικό τίτλο …, η οποία εδρεύει στην … οδός … αριθμός … και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα.

6)Στην Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «…», που εδρεύει στην … οδός … αριθμός … και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα.

7) Στην Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «…», όπως μετονομάστηκε η …. που εδρεύει στην … οδός … αριθμός … και η οποία κατά δήλωση της έχει εγκαταστήσει υποκατάστημα στην Ελλάδα με την εμπορική επωνυμία και το διακριτικό τίτλο «…» με διεύθυνση φορολογικής εγκατάστασης στη… οδός..αρ. κ.. και … και διεύθυνση αλληλογραφίας … αρ. … ως καθολικής διαδόχου της ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία … κατόπιν της διασυνοριακής συγχωνεύσεως της δι’ απορροφήσεως της, στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της οποίας υπεισήλθε.

8) Στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «…», που εδρεύει στην … οδός … αριθμός … και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα.

9) Στην Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «…», η οποία εδρεύει στην … οδός … αριθμός … και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα.

 

Ο αιτών έχω περιέλθει, χωρίς δική μου υπαιτιότητα, σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών μου, επειδή βρίσκομαι σε κατάσταση υπερχρέωσης και αδυναμία πληρωμών, αφ' ης στιγμής μειώθηκε η σύνταξη μου, αφού από τον Αύγουστο του 2010 που συνταξιοδοτήθηκα και λάμβανα το καθαρό ποσό των 2.405,00 για την κύρια και επικουρική σύνταξη μου, αυτή σταδιακά μέχρι σήμερα μειώθηκε και κατήλθε στα ποσό των 1945,89 ευρώ, άμα δε η γενικότερη οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα και η ανεργία έχει επηρεάσει τη σύζυγο μου, η οποία ενώ εργαζόταν ως μαγείρισσα, σήμερα είναι άνεργη. Επίσης στην κατάσταση μου αυτή συνετέλεσε και η υψηλή τοκοφορία των καταναλωτικών δανείων και των και των πιστωτικών καρτών, οπότε αδυνατώ πλέον ν' ανταπεξέλθω οικονομικά και βρίσκομαι σε οικονομικό αδιέξοδο. Εργαζόμουν ως υπάλληλος στη ΔΕΗ από όπου και συνταξιοδοτήθηκα, συνεπώς, δεν διαθέτω την εμπορική ιδιότητα και ως εκ τούτου στερούμαι πτωχευτικής ικανότητας. Γεννήθηκα στις 22-03-1956, τουτέστιν είμαι 56 ετών, έγγαμος με την …, από το γάμο δε αυτό αποκτήσαμε δύο ενήλικα τέκνα, την … που γεννήθηκε στις 28-12-1986 και το … που γεννήθηκε στις 12-04-1001, εκ των οποίων το δεύτερο έχει τελειώσει φέτος (Ιούνιος 2012) μηχανικός αεροσκαφών στη σχολή του …., αλλά είναι άνεργο και προστατευόμενο μέλος μου, το δε πρώτο εξ αυτών είναι φοιτήτρια στο ΤΕΙ Γεωπονίας στο Ηράκλειο, όπου σ’ ένα χρόνο τελειώνει τις σπουδές του, οπότε και αυτό είναι προστατευόμενο μέλος μου.

 

Επειδή η περιουσιακή μου κατάσταση είναι η ακόλουθη:

 

 1. Είμαι αποκλειστικός κύριος, νομέας και κάτοχος μίας αυτοτελούς και ανεξάρτητης οριζόντιας ιδιοκτησίας, συνολικού εμβαδού 116,20 τ.μ., τα οποία προήλθαν από συνένωση που έχει γίνει στην πράξη και τη δηλώνω στο Ε9 των με στοιχείων … και … οριζόντιων ιδιοκτησιών του τρίτου πάνω από το ισόγειο όροφο πολυώροφης οικοδομής, την οποία επιφυλάσσομαι να διορθώσω και στο κτηματολόγιο, οι οποίες είναι οικοδομημένες σε οικόπεδο εμβαδού 702,99 τ.μ. και έχουν ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου 88,00/οο .που αντιστοιχούν σε 22,41 τ.μ. τια την πρώτη εκ των συνενωμένων ιδιοκτησιών και 31,23/οο που αντιστοιχούν σε 21,95 τ.μ. για τη δεύτερη. Αποτελείσαι από τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλοτραπεζαρία, χώλ και λουτρό και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της πόλεως … κοινότητας… της δημοτικής ενότητας … της περιφερειακής ενότητας … της περιφέρειας… στη συνοικία της … και στο εκεί εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλεως στο οικοδομικό τετράγωνο … και επί της οδού … αρ. …, το οποίο περιήλθε σε μένα δυνάμει των με αριθμών … και … συμβόλαια της συμβ/φου Χανίων … αντίστοιχα για το καθ’ ένα, τα οποία έχουν νόμιμα καταχωρηθεί στο κτηματολογικό γραφείο Χανίων στα με αριθμούς ΚΑΕΚ … και … αντίστοιχα για το κάθ' ένα και είναι εμπορικής αξίας 120.000,00 ευρώ και αντικειμενικής 149.999,85 ευρώ. Το διαμέρισμα αυτό αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία μου και τ' αγόρασα με το δάνειο της Τράπεζας

 

2. Είμαι αποκλειστικός κύριος, νομέας και κάτοχος ενός ακινήτου-οικοπέδου, εμβαδού μετά από νεότερη μέτρησή του 71,56 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του…, της δημοτικής κοινότητας…, της δημοτικής ενότητας… της περιφερειακής ενότητας… της περιφέρειας…, μέσα στο σχέδιο της πόλεως των… στη συνοικία της… στο οικοδομικό τετράγωνο… επί της παρόδου… αρ…. και το οποίο εμπεριέχει μία πεπαλαιωμένη οικία, η οποία στο ισόγειο είναι λιθόκτιστη, προϋφίσταται του 1923 και είναι εμβαδού 58,00 τ.μ. και στον πρώτο όροφο είναι ένα λυόμενο δωμάτιο, επισκευασθέν πολύ προ της 14-03-1983 και είναι εμβαδού 27,00 τ.μ., οι οποίοι όροφοι επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα, το οποίο περιήλθε σε μένα κατά το ποσοστό των 5/8 εξ αδιαιρέτου και αδιανέμητου από δωρεά εν ζωή του θείου μου … κατά ψιλή κυριότητα, δυνάμει του με αριθμού … συμβολαίου του τότε συμβ/φου Χανίων … , το οποίο έχει νόμιμα μεταγραφεί στο Υποθ/κείο Χανίων στον τόμο … και με ΑΜ … και ο οποίος είχε παρακρατήσει την επικαρπία του εφ' όρου ζωής του, αλλά απεβίωσε το 2000 και έτσι συνενώθηκε αυτή μετά της ψιλής κυριότητας μου και κατά το ποσοστό των 3/8 εξ αδιαιρέτου και αδιανέμητου από αγοραπωλησία , δυνάμει του με αρ. …./…-…-2001 συμβολαίου της συμβ/φου Χανίων …, το οποίο έχει νόμιμα καταχωρηθεί στο κτηματολογικό γραφείο … στο με αριθμό ΚΑΕΚ … και είναι εμπορικής αξίας 75.000,00 ευρώ και αντικειμενικής 101.194,09 ευρώ.

 

3. Είμαι αποκλειστικός κύριος , νομέας και κάτοχος ενός αγροτεμαχίου , εμβαδού 750,00 τ.μ. το οποίο εμπεριέχει σαράντα (40) ελαιόδεντρα και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της δημοτικής κοινότητας …    της δημοτικής ενότητας … της περιφερειακής ενότητας της περιφέρειας … εκτός του οικισμού και ειδικότερα στη θέση «…» το οποίο περιήλθε σε μένα από κληρονομιά του μέχρι τότε αληθινού κυρίου και νομέα του πατέρα μου … , ο οποίος απεβίωσε στις 13-11-2000 και άφησε την από 11-02-2000 ιδιόγραφη διαθήκη του , η οποία νόμιμα δημοσιεύτηκε με το με αριθμό             /2003 πρακτικό του Μον/λούς Πρωτοδικείου Χανίων, την οποία έχω αποδεχτεί σιωπηρά και επιφυλάσσομαι για τη ρητή αποδοχή της και είναι πραγματικής αξίας 1.600,00 ευρώ.

 

4. Είμαι αποκλειστικός κύριος νομέας και κάτοχος αγροτεμαχίου, εμβαδού 1.600,00 τ.μ. το οποίο εμπεριέχει τριάντα (30) ελαιόδεντρα και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της δημοτικής κοινότητας… της δημοτικής ενότητας του Δήμου… της περιφερειακής ενότητας … της περιφέρειας… εκτός του οικισμού και ειδικότερα στη θέση «…», το οποίο περιήλθε σε μένα από κληρονομιά του μέχρι τότε αληθινού κυρίου και νομέα του πατέρα μου … , ο οποίος απεβίωσε στις 13-11-2000 και άφησε την από 11-02-2000- ιδιόγραφη διαθήκη του, η οποία νόμιμα δημοσιεύθηκε με το με αριθμό …/2003 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων, την οποία έχω αποδεχτεί σιωπηρά και επιφυλάσσομαι για τη ρητή αποδοχή της και είναι πραγματικής αξίας 1.200,00 ευρώ.

 

5. Είμαι αποκλειστικός κύριος, νομέας και κάτοχος ενός αγροτεμαχίου, εμβαδού 3.500 τ.μ. το οποίο εμπεριέχει εκατό (100) ελαιόδεντρα και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της δημοτικής κοινότητας … της δημοτικής ενότητας … του Δήμου … της περιφερειακής ενότητας … της περιφέρειας … εκτός του οικισμού και ειδικότερα στη θέση «…», το οποίο περιήλθε σε μένα από κληρονομιά του μέχρι τότε αληθινού κυρίου και νομέα του πατέρα μου … , ο οποίος απεβίωσε στις 13-11-2000 και άφησε την από 11-02-2000 ιδιόγραφη διαθήκη του , η οποία νόμιμα δημοσιεύτηκε με το με αριθμό …/2003 πρακτικό του Μον/λούς Πρωτοδικείου Χανίων, την οποία έχω αποδεχθεί σιωπηρά και επιφυλάσσομαι για τη ρητή αποδοχή της και είναι πραγματικής αξίας 4.000,00 ευρώ.

 

6. Είμαι αποκλειστικός κύριος, νομέας και κάτοχος ενός αγροτεμαχίου, εμβαδού 4.5000,00 τ.μ. το οποίο εμπεριέχει διακόσια (200) ελαιόδεντρα και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της δημοτικής κοινότητας … της δημοτικής ενότητας … του … περιφερειακής ενότητας… της περιφέρειας … εκτός του οικισμού και ειδικότερα στη θέση …, το οποίο περιήλθε σε μένα από κληρονομιά του μέχρι τότε αληθινού κυρίου και νομέα του πατέρα μου ..., ο οποίος απεβίωσε στις 13-11-2000 και άφησε την από 11-02-2000 ιδιόγραφη διαθήκη του, η οποία νόμιμα δημοσιεύτηκε με το με αριθμό ..../2003 πρακτικό του Μον/λούς Πρωτοδικείου Χανίων, την οποία έχω αποδεχτεί σιωπηρά και επιφυλάσσομαι για τη ρητή αποδοχή της και είναι πραγματικής αξίας 8.000,00 ευρώ.

 

7. Είμαι αποκλειστικός κύριος , νομέας και κάτοχος ενός αγροτεμαχίου , εμβαδού 6.000,00 τ.μ. το οποίο εμπεριέχει διακόσια (200) ελαιόδεντρα και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της δημοτικής κοινότητας… της δημοτικής ενότητας του Δήμου … της περιφερειακής ενότητας … της περιφέρειας …εκτός του οικισμού και ειδικότερα στη θέση …, οποίο περιήλθε σε μένα από κληρονομιά του μέχρι τότε αληθινού κυρίου και νομέα του πατέρα μου…, ο οποίος απεβίωσε στις 13-11-2000 και άφησε την από 11-02-2000 ιδιόγραφη διαθήκη του, η οποία νόμιμα δημοσιεύθηκε με το με αριθμό …/2003 πρακτικό του Μον/λούς Πρωτοδικείου Χανίων, την οποία έχω αποδεχθεί σιωπηρά και επιφυλάσσομαι για τη ρητή αποδοχή της και είναι πραγματικής αξίας 8.000,00 ευρώ.

 

8. Είμαι αποκλειστικός κύριος , νομέας και κάτοχος ενός αγροτεμαχίου, εμβαδού 100,00 τ.μ. το οποίο εμπεριέχει πέντε (05) ελαιόδεντρα και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της δημοτικής κοινότητας… της δημοτικής ενότητας… του Δήμου … της περιφερειακής ενότητας… της περιφέρειας…, εκτός του οικισμού και ειδικότερα στη θέση «…», το οποίο περιήλθε σε μένα από κληρονομιά του μέχρι τότε αληθινού κυρίου και νομέα του πατέρα μου…, ο οποίος απεβίωσε στις 13-11-2000 και άφησε την από 11-02-2000 ιδιόγραφη διαθήκη του, η οποία νόμιμα δημοσιεύθηκε με το με αριθμό …/2003 πρακτικό του Μον/λους Πρωτοδικείου Χανίων, την οποία έχω αποδεχτεί σιωπηρά και επιφυλάσσομαι για τη ρητή αποδοχή της και είναι πραγματικής αξίας 200,00 ευρώ.

 

9. Είμαι αποκλειστικός κύριος , νομέας και κάτοχος ενός αγροτεμαχίου, εμβαδού 2.500,00 τ.μ., το οποίο εμπεριέχει εβδομήντα (70) ελαιόδεντρα και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της δημοτικής κοινότητας … της δημοτικής ενότητας … του Δήμου … της περιφερειακής ενότητας… της περιφέρειας…, εκτός του οικισμού και ειδικότερα στη θέση …, το οποίο περιήλθε σε μένα από κληρονομιά του μέχρι τότε αληθινού κυρίου και νομέα πατέρα μου, …, ο οποίος απεβίωσε στις 13-11-2000 και άφησε την από 11-02-2000 ιδιόγραφη διαθήκη του, η οποία νόμιμα δημοσιεύθηκε με το με αριθμό …/2003 πρακτικό του Μον/λούς Πρωτοδικείου Χανίων, την οποία έχω αποδεχθεί σιωπηρά και επιφυλάσσομαι για τη ρητή αποδοχή της και είναι πραγματικής αξίας 2.800,00 ευρώ.

 

10. Έχω στην αποκλειστική κυριότητα μου το με αριθμό κυκλοφορίας … αυτοκίνητο, μάρκας FΙΑΤ, 1.773,00 κυβικών, με έτος πρώτης κυκλοφορίας το 1994, αξίας 1.000,00 ευρώ περίπου.

Επειδή δεν έχω κάτι άλλο στην κυριότητα μου, δεν έχω καταθέσεις, μερίσματα, μετοχές, συμμετοχές σε εταιρίες, απαιτήσεις από τρίτους, πλην του ποσού των 35.000,00 ευρώ που υπολογίζω να λάβω από το εφάπαξ (αρχικά ήταν 75.000,00 ευρώ και υπολόγιζα να γίνει εξόφληση μέσω αυτού πολλών χρεών μου), κινητά αξίας ή άλλα εισοδήματα, πλην αυτών που αναφέρω παρακάτω, ήτοι: Οι σημερινές μηνιαίες απολαβές μου από τη σύνταξη μου (κύρια και επικουρική), ανέρχονται σε 1.539,61 ευρώ, χωρίς να υπολογίζω τα δώρα του Πάσχα , των Χριστουγέννων και αδείας, λόγω περικοπών τους, οι οποίες θα είναι οριστικές ως εξαγγέλλονται .Επίσης λαμβάνω το ποσό των 6.561,94 ευρώ το χρόνο από την επιδότηση των ελαιοδέντρων που έχω, τα οποία όμως θα κοπούν οριστικά το 2013, λόγω συνταξιοδοτήσεως μου και προς τούτο δεν τα υπολογίζω στο εσόδημά μου και το ποσό των 3.000,00 ευρώ περίπου κατά μέσο όρο το χρόνο από την πώληση του ελαιολάδου που παράγουν τα ελαιόδεντρα μου, αφαιρουμένων των καλλιεργητικών εξόδων τους, τα οποία υπολογίζω στο εισόδημά μου. Η σύζυγός μου δεν εργάζεται, και δεν έχει εισοδήματα. Συνεπώς τα μηνιαία εισοδήματα μου ανέρχονται στο ποσό των 1.789,61 ευρώ.

 

Επειδή το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών μου ως πρωτοφειλέτη ανέρχονται στο ποσό των 209.026,42 € και αναλύονται ως ακολούθως:

 

Κατάσταση Πιστωτών και Απαιτήσεων

[Πίνακας]

 

Επειδή βρίσκομαι σε αντικειμενική αδυναμία να εξυπηρετήσω τις πιο πάνω οφειλές μου, οι οποίες δεν αναλήφθηκαν τον τελευταίο χρόνο πριν από την υποβολή της παρούσας μου, ούτε προέρχονται από αδικοπραξία που διαπράχθηκε από δόλο, ή διοικητικά πρόστιμα, ή χρηματικές ποινές , φόρους και τέλη προς το Δημόσιο ή τους ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ ή από οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, οπότε προτείνω το ακόλουθο σχέδιο διευθέτησης για την εξυπηρέτηση των χρεών μου:

 

1.Λαμβανομένου υπόψη ότι το μηνιαίο εισόδημα μου , ως αναλύθηκε παραπάνω, ανέρχεται στο ποσό των 1.789,61 ευρώ . Από τα χρήματα αυτά πρέπει να ζήσομε και καλύπτομε τις βασικές μηνιαίες βιοτικές ανάγκες μας και των προστατευόμενων από εμάς τέκνων μας, οι οποίες αναλύονται ως εξής:

 

[Πίνακας]

 

Σύνολο 1844,16

 

Συνεπώς, δεν έχω τη δυνατότητα να καταβάλλω κανένα ποσό στους πιστωτές μου, άλλως θα διακινδυνεύσει η διατροφή εμού και της οικογένειάς μου, αφού τα χρήματα που χρειαζόμαστε ως οικογένεια είναι περισσότερα από τα έσοδά μας και είμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση, οπότε ζητώ πάγωμα των οφειλών μου για ένα, τουλάχιστον χρόνο, έως τέσσερα χρόνια και έως ότου ολοκληρωθεί η φοίτηση της κόρης μου και έκτοτε ανάλογα με τα εισοδήματα μου να δώσω ότι περισσεύει στους πιστωτές μου, ικανοποιούμενων όλων σύμμετρα, με προτεραιότητα στα στεγαστικά και ενυπόθηκα δάνεια μου, ζητώντας εξόφληση όλων των οφειλών μου σε βάθος χρόνου , χωρίς υπολογισμό τόκων για τα ανέγγυα δάνεια μου και με επιτόκιο ενήμερης οφειλής και χωρίς ανατοκισμό για τα ενυπόθηκα δάνεια μου.

 

Επειδή επιχειρήθηκε ήδη προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις πιο πάνω πιστώτριες μου, η οποία απέτυχε, όπως προκύπτει από την προσαγόμενη από 30-07-2012 βεβαίωση αποτυχίας του συνδράμοντος φορέα ΕΠΚΧΑΝ ή ΕΠΚΚ, άμα δε η παρούσα μου υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός του εξαμήνου από την αίτηση μου.

 

Επειδή δεν έχω τύχει άλλη φορά απαλλαγής από τα χρέη μου.

 

Επειδή, άλλως και όλως επικουρικά και στην περίπτωση εκείνη που δεν θα γίνει αποδεκτό από τους πιο πάνω πιστωτές μου το παραπάνω σχέδιο διευθέτησης, ζητώ να γίνει δικαστική ρύθμιση των χρεών μου, έτσι ώστε δεδομένου ότι τα εισοδήματά μου αφενός δεν είναι μεγάλα σε σχέση με τις δανειακές μου υποχρεώσεις, αιτούμαι κυρίως τη σύμμετρη ικανοποίηση όλων των πιστωτών και όλων των δανείων μου, με προτεραιότητα στα στεγαστικά και ενυπόθηκα δάνεια μου, ζητώντας εξόφληση όλων των οφειλών μου σε βάθος χρόνου, χωρίς υπολογισμό τόκων για τα ανέγγυα δάνεια μου και με επιτόκιο ενήμερης οφειλής και χωρίς ανατοκισμό για τα ενυπόθηκα δάνεια μου και την απαλλαγή μου, άλλως και όλως επικουρικά δυνάμει του άρθρου 8 παρ. 2 του ν. 3869/2010, εκτιμώντας το δικαστήριό σας , τα ως άνω αναφερόμενα και του γεγονότος ότι η σύζυγός μου είναι άνεργη, να ορίσει μικρές μηνιαίες δόσεις, γιατί θα διακινδυνεύσει η διατροφή εμού και της οικογένειάς μου για χρονική περίοδο τεσσάρων ετών και στη συνέχεια ν’ απαλλαχθώ από το υπόλοιπο ποσό των οφειλών μου.

 

Επειδή, για την περίπτωση εκείνη που θα κριθεί από το δικαστήριο σας ότι πρέπει να διορισθεί εκκαθαριστής, προκειμένου να διαταχθεί η ρευστοποίηση της περιουσίας μου, για την εξυπηρέτηση των πιο πάνω οφειλών μου, ζητώ να εξαιρεθεί η κύρια κατοικία μου από τη ρευστοποίηση, η οποία είναι η αναφερόμενη παραπάνω και βρίσκεται στα … στη συνοικία της …και στο εκεί εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλεως και επί της οδού αρ…., καθώς η αντικειμενική της αξία δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο της πρώτης κατοικίας, το οποίο στην περίπτωση μου κατά το νόμο (άρθρο 21 παρ. 1 και 2 περ. β' του ν. 3842/2010 που αποτελεί τροποποίηση του άρθρου 1 του ν. 1078/1980) ανέρχεται 250.000,00 ευρώ , ως έγγαμος που είμαι, προσαυξημένο με 50.000,00 ευρώ για τα δύο τέκνα μου , οπότε συνολικά ανέρχεται σε 300.000,00 ευρώ προσαυξημένο κατά 50% , ήτοι κατά 150.000,00 ευρώ , οπότε το αφορολόγητο μου για την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας μου ανέρχεται σε 450.000,00 ευρώ και να ρυθμισθεί η καταβολή μέχρι του 85% της αξίας αυτής , που ανέρχεται σε 102.000,00 ευρώ (120.000,00 ευρώ η αξία του 85% ευρώ) και δη στο 50% αυτής, για να είναι οι δόσεις μικρές και ανάλογες των εισοδημάτων μου για να μπορέσω να τις πληρώσω σε βάθος εικοσαετίας , με την πρόβλεψη περιόδου χάριτος δύο ετών, άλλως και όλως επικουρικά ενός έτους, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 9 § 2 του ν. 3869/2010.

 

Επειδή η αίτηση μου είναι παραδεκτή, νόμιμη και βάσιμη συμφωνά με τις διατάξεις των άρθρων 1,2,4,7, 8 και 9 του Ν. 3869/2010 και θ' αποδείξω τη βασιμότητά της με έγγραφα και μάρτυρες.

 

Επειδή το δικαστήριο σας είναι καθ’ ύλη και κατά τόπο αρμόδιο κατά τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 3869/2010.

 

Επειδή , ήδη η 5η (…) και η 7η (…) εκ των πιστωτριών μου, αν και γνωρίζουν ότι έχω μπει στη διαδικασία του ν. 3869/2010, λόγω του ληξιπρόθεσμου των χρεών μου σ' αυτές και των κοινοποιήσεων των αιτήσεων μου (ανάλυση λογαριασμού και την αίτηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό), μου έχουν κοινοποιήσει η πρώτη ες αυτών στις 06-07-2012 την με αριθμό …/2012 διαταγή πληρωμής του δικαστηρίου σας με επιταγή προς εκτέλεση, οπότε είναι βέβαιο ότι θα προβεί στην αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος των περιουσιακών μου στοιχείων και η δεύτερη εξ αυτών την από 23-07-2012 εξώδικη δήλωση - πρόσκληση με την οποία με ειδοποιεί ότι έχει καταγγείλει τη μεταξύ μας σύμβαση καταναλωτικού δανείου και ότι θα επιδιώξει τη δικαστική επιδίωξη του οφειλόμενου σε αυτή ποσού.

 

Επειδή, δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση και εχέγγυο ότι τόσο οι ανέγγυες απαιτήσεις μου θα παραμείνουν ως έχουν, αφού οι πιστώτριές μου έχουν τη δυνατότητα και υπάρχει ο άμεσος και ορατός κίνδυνος, αφού δεν υπάρχει αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, να εκδώσουν και οι υπόλοιπες πιστώτριες μου διαταγή πληρωμής για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μου και να εγγράψουν προνομιακά και παρά το νόμο προσημείωση υποθήκης σε βάρος των ακινήτων μου εκ των υστέρων, όσο και να προβούν σε κατάσχεση κάθε περιουσιακού μου στοιχείου και της πρώτης κατοικίας μου, την εξαίρεση της οποίας ζητώ από τη ρευστοποίηση, με σαφή βλάβη μου. Εξάλλου , οι ενέργειες των καθ’ ων για καταδιωκτικά μέτρα δεν συνάδουν με το νόμο, γίνονται κατά καταστρατήγηση αυτού και δη ως ορίζεται στο άρθρο 6 παρ. 3 του ν. 3869/2010 «Οι απαιτήσεις των πιστωτών που είναι εξασφαλισμένες με ειδικό προνόμιο ή εμπράγματο δικαίωμα συνεχίζουν να εκτοκίζονται παρά την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως με επιτόκιο ενήμερης οφειλής. Οι λοιπές απαιτήσεις παύουν με την κοινοποίηση της αίτησης και παράγουν νόμιμους ή συμβατικούς τόκους. Οι οφειλές αυτές θεωρούνται ληξιπρόθεσμες και υπολογίζονται με την τρέχουσα κατά το χρόνο κοινοποίησης της αίτησης αξία τους.», οπότε με την εγγραφή βάρους, γεννιούνται τόκοι (νόμιμοι ή συμβατικοί) ενώ τέτοιοι δεν γεννιούνται , όταν δεν έχει εγγραφεί βάρος, οπότε και συντρέχει νόμιμη περίπτωση απαγορεύσεως εγγραφής βαρών σε βάρος της περιουσίας μου.

 

Παραπέρα, με την εγγραφή βάρους, αλλάζει η σειρά προνομιακής κατατάξεως και ικανοποιήσεως των απαιτήσεων των πιστωτών μου, ως ρητά ορίζεται στο άρθρο 9 παρ.2 περ. 3 τελευταίο εδάφιο που ορίζει ότι «οι απαιτήσεις των πιστωτών που έχουν εμπράγματη ασφάλεια στο ακίνητο ικανοποιούνται προνομιακά από τις καταβολές του οφειλέτη με βάση την παρούσα παράγραφο».

 

Επειδή η επιδίωξη απόκτησης τίτλου εκτελεστού σε βάρος μου από τις πιστώτριες μου , καθ' ην στιγμή υποβάλλω αίτηση να υπαχθώ στο νόμο 3869/2010 και υποβάλλω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία στη διάθεση των πιστωτριών μου, μου προκαλεί βλάβη και μάλιστα ανεπανόρθωτη, αφού υποβάλλομαι σε επιπρόσθετες δικαστικές ενέργειες και διαδικασίες, ψυχοφθόρες, αλλά και πολυδάπανες, διο λόγο με τροποποίηση του νόμου 3869/2010 και δη του άρθρου 4 παρ. 3 εδ.2 , που έγινε με το άρθρο 85 του ν. 3996/2011 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α,' με αριθμό 170 και με ημερομηνία 05-08-2011, ρητά πλέον ορίζεται ότι εφαρμόζεται το άρθρο 781 του ΚΠολΔ στις ένδικες υποθέσεις, οπότε βάσει αυτού, αιτούμαι τη χορήγηση προσωρινής διαταγής από το δικαστήριο σας , έτσι ώστε αφού λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω , να εκδώσετε προσωρινή διαταγή με την οποία ν' απαγορεύεται στις καθ' ων κοινοποιείται η παρούσα μου -πιστώτριές μου, η έκδοση οποιουδήποτε τίτλου εκτελεστού βάσει των χρεών που έχω σε αυτές και αναφέρονται στην αίτησή μου, η κοινοποίησή τους με επιταγή προς εκτέλεση, κάθε εν γένει πράξη εκτελέσεως επί των αναφερόμενων στην αίτησή μου ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων, κάθε πράξη μεταβολής της νομικής και πραγματικής καταστάσεως τους, να παραμείνουν αμετάβλητα και ως έχουν κατά την κατάθεση της αιτήσεως μου, την απαγόρευση εγγραφής προσημειώσεως υποθήκης ή υποθήκης, την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου και γενικά να ορίσετε οποιοδήποτε αναγκαίο εξασφαλιστικό μέτρο κρίνετε ικανό, έτσι ώστε να παραμείνουν τα περιουσιακά μου στοιχεία και ακίνητα ως έχουν και έως την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί της συνυποβαλλόμενης αιτήσεώς μου.

 

Επειδή επιπλέον η δεύτερη (…) και το όγδοο (…) εκ των πιστωτριών μου παρακρατούν απευθείας από το μισθό μου το ποσό των 480,00 ευρώ η πρώτη εξ αυτών και το ποσό των 335,47 ευρώ το όγδοο εξ αυτών το μήνα, το οποίο είχα συμφωνήσει να παρακρατούν, ενόσω ο μισθός μου ήταν γύρω στις 4.000,00 ευρώ το μήνα και η σύνταξη μου που αρχικά ήταν 2.405,00 ευρώ καθαρά το μήνα και δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα επιβιώσεως με τα εναπομείναντα έσοδα μου. Σήμερα όμως με τη συνεχή μείωση της συντάξεώς μου, η οποία σήμερα κατήλθε στο ποσό των 1.539,61 ευρώ, ενόψει των παρακρατήσεων αυτών , συνολικού ποσού 815,47 ευρώ, αδυνατώ με τα υπόλοιπα χρήματα των 724,14 ευρώ που μου περισσεύουν, να διαθρέψω τον εαυτό μου , τα παιδιά μου και να καλύψω τις λοιπές ανάγκες μας. Για το λόγο αυτό επίσης αιτούμαι     τη χορήγηση προσωρινής διαταγής από το δικαστήριό σας, έτσι ώστε αφού λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω , να εκδώσετε προσωρινή διαταγή με την οποία ν’ απαγορεύεται στη δεύτερη και όγδοη των καθ' ων η παρακράτηση των ποσών αυτών, πλην του ποσού των 100,00 ευρώ για κάθε μία.

 

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 

 

Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου

 

ΖΗΤΩ

 

Να γίνει δεκτά το προτεινόμενο στην παρούσα σχέδιο διευθέτησης των οφειλών μου από τις πιστώτριες μου και να επικυρωθεί από το δικαστήριο σας.

 

Στην περίπτωση εκείνη που δεν επιτευχθεί συμβιβασμός και όλως επικουρικά, να γίνει δικαστική ρύθμιση των χρεών μου, έτσι ώστε δεδομένου ότι τα εισοδήματα μου αφενός δεν είναι μεγάλα σε σχέση με τις δανειακές μου υποχρεώσεις, οπότε αιτούμαι κυρίως τη σύμμετρη ικανοποίηση όλων των πιστωτών και όλων των δανείων μου, με προτεραιότητα στα στεγαστικά και ενυπόθηκα δάνεια μου, ζητώντας εξόφληση όλων των οφειλών μου σε βάθος χρόνου, χωρίς υπολογισμό τόκων για τα ανέγγυα δάνειά μου και με επιτόκιο ενήμερης οφειλής και χωρίς ανατοκισμό γιο τα ενυπόθηκα δάνεια μου και την απαλλαγή μου , άλλως και όλως επικουρικά δυνάμει του άρθρου 8 παρ. 2 του ν. 3 869/2010, εκτιμώντας το δικαστήριο σας, τα ως άνω αναφερόμενα και του γεγονότος ότι η σύζυγος μου είναι άνεργη, να ορίσει μικρές μηνιαίες δόσεις, γιατί θα διακινδυνεύσει η διατροφή εμού και της οικογένειας μου, για χρονική περίοδο τεσσάρων ετών και στη συνέχεια ν' απαλλαχθώ από το υπόλοιπο ποσό των οφειλών μου.

 

Εάν, δε διορισθεί εκκαθαριστής, προκειμένου να διαταχθεί η ρευστοποίηση της περιουσίας μου για την εξυπηρέτηση των πιο πάνω οφειλών μου, να εξαιρεθεί από τη ρευστοποίηση η κύρια κατοικία μου, η οποία είναι η αναφερόμενη στο ιστορικό της παρούσας μου και βρίσκεται στα … στη συνοικία της … και στο εκεί εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλεως και επί της οδού … αρ. …, καθώς η αντικειμενική της αξία δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο της πρώτης κατοικίας, το οποίο στην περίπτωσή μου κατά το νόμο (άρθρο 21 παρ. 1 και 2 περ. β’ του ν. 3842/2010 που αποτελεί τροποποίηση του άρθρου 1 του ν. 1078/1980) ανέρχεται σε 450.000,00 ευρώ και να ρυθμισθεί η καταβολή μέχρι του 85% της αξίας αυτής, που ανέρχεται σε 102.000,00 ευρώ (120.000,00 ευρώ η αξία του: 85% ευρώ) και δη στο 50% αυτής, για να είναι οι δόσεις μικρές και ανάλογες των εισοδημάτων μου για να μπορέσω να τις πληρώσω σε βάθος εικοσαετίας, με την πρόβλεψη περιόδου χάριτος δύο ετών, άλλως και όλως επικουρικά ενός έτους , σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 9 § 2 του ν. 3869/2010.

 

Να μου χορηγήσετε προσωρινή διαταγή με την οποία: α) ν' απαγορεύεται στις καθ' ων κοινοποιείται η παρούσα μου - πιστώτριες μου η κοινοποίηση κάθε εν γένει πράξεως εκτελέσεως επί των αναφερόμενων στην αίτησή μου περιουσιακών στοιχείων μου, κάθε πράξη μεταβολής της νομικής και πραγματικής καταστάσεως τους, να παραμείνουν αμετάβλητα και ως έχουν, την απαγόρευση εγγραφής προσημειώσεως υποθήκης ή υποθήκης, την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου και γενικά να ορίσετε οποιοδήποτε αναγκαίο εξασφαλιστικό μέτρο κρίνετε ικανό, έτσι ώστε να παραμείνουν τα περιουσιακά μου στοιχεία και ακίνητα ως έχουν κατά την υποβολή της παρούσας μου στο δικαστήριό σας και έως την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί της συνυποβαλλόμενης αίτησής μου και β) ν’ απαγορεύεται στη δεύτερη και όγδοη των καθ' ων η παρακράτηση των ποσών των 480,00 ευρώ η πρώτη εξ αυτών και το ποσό των 335,47 ευρώ το όγδοο εξ αυτών το μήνα, πλην του ποσού των 100,00 ευρώ για κάθε μία για τους λόγους που αναφέρω στο ιστορικό της παρούσας μου.

 

Χανιά 22-08-2012

 

Ο Αιτών

…

Αριθμ. πρωτ. …/2012

 

Σήμερα 22-8-2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 μ.μ., εμφανίστηκε ο … και κατέθεσε το παρόν δικόγραφο, αφού προσκόμισε τα σχετικά δικαιολογητικά του άρθρου 4 παρ.2 και 4. του νόμου 3869/2010.

Ο Γραμματέας

 

Αρ.Πινακίου …/…-…-2016

 

Ορίζομε χρόνο για να συζητηθεί η παραπάνω αίτηση στις 25-11-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 π.μ. στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου Χανίων με την υποχρέωση να κοινοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο εντός μηνός από την κατάθεση της παρούσας αίτησης.

 

Χανιά αυθημερόν

 

Η Ειρηνοδίκης

Αικατερίνη Χατζηδάκη

 

Ορίζουμε χρόνο ακρόασης της προσωρινής διαταγής αιτήσει του αιτούντος, στις 28-8-2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 μ.μ. αφού κοινοποιηθεί στα παραπάνω αναφερόμενα στην αίτηση, πιστωτικά ιδρύματα πριν από 24 ώρες.

 

Χανιά αυθημερόν

Η Ειρηνοδίκης

Αικατερίνη Χατζηδάκη

…/…

 

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

 

Ο Ειρηνοδίκης Χανίων Αναστάσιος Ακρωτηριανάκης,

 

Αφού έλαβε υπόψη του όσα αναφέρονται στην αίτηση και όσα εξέθεσαν οι πληρεξούσιες δικηγόροι του αιτούντος και της 3ης πιστώτριας … και … αντίστοιχα, χωρίς την παρουσία των λοιπών διαδίκων, οι οποίοι δεν παραστάθηκαν αν και νόμιμα κλητεύθηκαν, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στις πιστώτριες την επίσπευση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του καθ' ού. Επίσης απαγορεύει στη 2η και την 8η πιστώτρια που παρακρατούν από τον μισθό του αιτούντος κάθε ποσό πέραν των 100 ευρώ μηνιαίως εκάστη, μέχρι τη συζήτηση της παρούσας.

 

Χανιά αυθημερόν

Ο Ειρηνοδίκης

 

Αναστάσιος Ακρωτηριανάκης